default-image

Στο δήμο Μαλεβιζίου η Λ. Μενδώνη

Κρήτη
Στο δήμο Μαλεβιζίου η Λ. Μενδώνη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εφ' όλης της ύλης, στα θέματα αρμοδιότητάς της, είναι η σημερινή κάθοδος της γενικής γραμματέως του υπουργείου Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη στο Ηράκλειο.

Η κ. Μενδώνη θα έχει συνεργασία στις 2 το μεσημέρι με το δήμαρχο Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη, ο οποίος αναμένεται να θέσει επί τάπητος όλα τα σοβαρά θέματα του Δήμου Ηρακλείου: το μεγάλο εγχείρημα της ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων της Κνωσού, θέμα στο οποίο ο κ. Κουράκης έχει δώσει μεγάλη προτεραιότητα και βάρος θεωρώντας πως μπορεί να αυξηθεί άρδην η επισκεψιμότητα του αρχαιολογικού χώρου αλλά και του Ηρακλείου, το καίριο θέμα της ολοκλήρωσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, το Πολιτιστικό-Συνεδριακό Κέντρο, το συμπληρωματικό έργο του περιβάλλοντος χώρου του ναού του Αγίου Πέτρου, και φυσικά άλλα θέματα συναφή με την ανάδειξη των ενετικών τειχών.

Η κ. Μενδώνη αυτή την ώρα βρίσκεται στο Δήμο Μαλεβιζίου.Σκοπός της επίσκεψης, εκτός από το να θαυμάσει από κοντά τους σπάνιους θησαυρούς της συλλογής Μεταξά και τα ευρήματα από σημεία του δήμου Μαλεβιζίου που φιλοξενούνται στην Αρχαιολογική Συλλογή, είναι και να συζητήσει με το δήμαρχο Κώστα Μαμουλάκη όλα τα θέματα της αρμοδιότητάς της που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Δήμο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News