default-image

''Πόλεμος" Ασημίου - Λέσβου για το λαδοτύρι

Κρήτη
''Πόλεμος" Ασημίου - Λέσβου για το λαδοτύρι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Πόλεμος" έχει ξεσπάσει μεταξύ της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ασημίου και των εμπορικών φορέων της Λέσβου, για το θέμα της κατοχύρωσης του λαδοτυριού, ως προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης.

Μετά από ανακοινώσεις εμπόρων της Μυτιλίνης, που υποστήριξαν ότι "κυκλοφορεί κυρίως στο αεροδρόμιο της Αθήνας ένα προϊόν που αντιγράφει το λαδοτύρι Μυτιλίνης", ο πρόεδρος της ΕΑΣ Μονοφατσίου Γιώργος Ξυλούρης άστραψε και βρόντηξε αποκαλύπτοντας στη "Ν.Κρήτη" πριν από λίγο, ότι έδωσε εντολές για αγωγές και μηνύσεις σε βάρος των συκοφαντών και προσωπικά του προέδρου του Επιμελητηρίου Λέσβου Θράσου Καλογρίδη, που με επιστολή του προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ζήτησε να αποσυρθεί από την αγορά το "λαδοτυράκι Κόφινας"!

"Εμείς παράγουμε ως ΠΟΠ το "λαδοτυράκι Κόφινας". Άλλο "λαδοτυράκι Κόφινας" και άλλο "λαδοτύρι Μυτιλίνης". Και για να σας το πω κι αλλιώς, άλλο σουβλάκι και άλλο σουβλακόπιτα"... Ο κ. Ξυλούρης απαντά στους Μυτιλιναίους, ότι έχουν διαπράξει αδίκημα με τις κατηγορίες τους σε βάρος του κρητικού προϊόντος, αφού "εμείς έχουμε κατοχυρώσει τη συγκεκριμένη ονομασία από τις 26 Απριλίου του 2010". Ο κ. Ξυλούρης καταλήγει λέγοντας, ότι η Κρήτη σε παλιές εποχές συντηρούσε τα τυριά της μέσα στο ελαιόλαδο, όταν στη Μυτιλίνη δεν ήξεραν τέτοιες μεθόδους, για να συντηρήσουν τα τυριά τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News