default-image

Γιορτή του τουρισμού έξω από την Περιφέρεια

Κρήτη
Γιορτή του τουρισμού έξω από την Περιφέρεια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Πρεμιέρα» απόψε έξω από την Περιφέρεια Κρήτης της γιορτής του Τουρισμού που είναι 'δεμένη' με την λαϊκή μας παράδοση την επιστημονική έρευνα, τα Κρητικά προϊόντα, την επιχειρηματικότητα και εξωστρέφεια του νησιού μας.

Ξεκινούν σήμερα το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου οι τριήμερες εκδηλώσεις που οργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, στο πλαίσιο εορτασμού της «Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού».

Ήδη από το πρωί στην πλ. Ελευθερίας έχουν στηθεί τα περίπτερα των εκθετών που συμμετέχουν, προβάλλοντας τον τουρισμό, τα Κρητικά προϊόντα , και την λαϊκή μας παράδοση, την επιστημονική έρευνα του νησιού, την επιχειρηματικότητα κ.α.

Στις 8 το βράδυ ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, και εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης θα απευθύνουν χαιρετισμό.

 Στην συνέχεια θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα ενώ παράλληλα στην πλ. Ελευθερίας πρόκειται να 'ζωντανέψει' η λαϊκή μας παράδοση με γυναίκες που θα υφαίνουν μαλλί, θα λειτουργήσουν παραδοσιακός αργαλειός, ένα μικρό παραδοσιακό ελαιουργείο, καθώς επίσης και ένα ρακοκάζανο.

Οι τριήμερες εκδηλώσεις-27-28-29 Σεπτεμβρίου- πραγματοποιούνται με την στήριξη των δήμων και όλων των τουριστικών φορέων, των επιστημονικών ιδρυμάτων, αλλά και των παραγωγικών τάξεων του τόπου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News