default-image

Φεστιβάλ Νέων ΣΥΡΙΖΑ 2012 Ηράκλειο

Κρήτη
Φεστιβάλ Νέων ΣΥΡΙΖΑ 2012 Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί στο πάρκο Γεωργιάδη το φεστιβάλ νέων του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε σχετική ανακοίνωση της νεολαίας αναφέρεται και το πρόγραμμα του φεστιβάλ.

"Εμείς οι νέοι και οι νέες του  Σύριζα, σε μία περίοδο όπου το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα θέτει την κοινωνία και τη νεολαία στο περιθώριο, πραγματοποιούμε το πολιτικό και πολιτιστικό μας φεστιβάλ το 2ήμερο 28-29 Σεπτέμβρη στο Πάρκο Γεωργιάδη.

Όλοι εμείς συνδιοργανώνουμε μία γιορτή δημοκρατίας, αγώνα και αντίστασης, επιδιώκοντας να συμβάλλουμε ενεργά στην πολιτιστική αναγέννηση του τόπου και στην ενεργή αντίσταση της νεολαίας και ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας, ενάντια στις πολιτικές που μας επιβάλουν.

Το τελευταίο σαββατοκύριακο του Σεπτέμβρη, το φεστιβάλ μας θέλουμε να αποτελέσει σημείο συνάντησης για όλους εμάς που βιώνουμε καθημερινά τις καταστροφικές επιπτώσεις του μνημονίου και της κρίσης. Φιλοδοξούμε να αποτελέσει σημείο συνάντησης της νέας  γενιάς, που βρέθηκε στην πρώτη γραμμή των κοινωνικών αγώνων και των λαϊκών ξεσπασμάτων, διεκδικώντας το δικαίωμα στη ζωή, την μόρφωση και την εργασία με αξιοπρέπεια. Καθώς και σε ολόκληρο τον Ηρακλειώτικο λαό που αντιστέκεται καθημερινά ενάντια στην χρεοκοπία της χώρας και της κοινωνίας.

Το μέλλον είμαστε εμείς!

Η νέα κυβέρνηση, με τα νέα μετρά που είναι στα σκαριά, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια την χωρά στον γκρεμό. Υποτάσσεται ξανά στις ορέξεις των ισχυρών της Ευρώπης, αδιαφορώντας για μας, που τα τελευταία δύο χρόνια βιώνουμε μία πρωτοφανή εξαθλίωση, με τα στοιχεία να δείχνουν πως το 50% του ελληνικού λαού να βρίσκεται ήδη κάτω από τα όρια της φτώχειας και την χρεοκοπία να πλησιάζει. Έτσι για ακόμα μια φορά επιβεβαιώνεται πως οι προεκλογικές δεσμεύσεις ήταν κούφια λόγια. Ήδη από τούς πρώτους μήνες διακυβέρνησης, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, σκοπεύουν να κάνουν ότι μπορούν για να μην μείνει τίποτα όρθιο, ξεπουλώντας γη και ύδωρ και στέλνοντας μας ένα βήμα πιο κοντά στην αυτοκτονία.

Πως όμως περνώντας αυτά τα νέα μετρά θα υπάρξει μια καλύτερη μέρα για την χώρα και για εμάς; Όταν ως νέα γενιά δεν έχουμε δικαίωμα στην μόρφωση και τη ζωή, με την επίσημη ανεργία ήδη να φτάνει το 50% στη νεολαία, σχολεία και πανεπιστήμια να κλείνουν σωρηδόν και καταδικάζοντας ολόκληρες γενιές στην αμορφωσιά, το μαύρο μέλλον και την κατάθλιψη. Χρέος μας είναι να αγωνιστούμε: Δεν θα τους αφήσουμε να μας κλέψουν τα όνειρα και την ζωή μας! Δεν θα μας διώξουν απ τη χώρα μας για να βρούμε αλλού μέλλον και αξιοπρέπεια!

Ο μόνος δρόμος είναι να αντισταθούμε και να ανατρέψουμε όλους αυτούς που μας έφεραν ως εδώ και μέρα με την μέρα χειροτερεύουν τις ζωές μας.

Μέσα σε αυτές τις εκρηκτικές συνθήκες, η νεολαία Σύριζα διοργανώνει το πρώτο της φεστιβάλ, με σκοπό να συζητήσουμε τον τρόπο με τον οποίο θα δράσουμε απέναντι στα προβλήματα που μας επιβάλλουν. Καθώς εμείς οι νέοι οφείλουμε να παίξουμε πρωταγωνιστικό ρολό στους νέους αγώνες που θα ξεσπάσουν, ώστε να αποτρέψουμε την διάλυση της χώρας και ολόκληρης της κοινωνίας. Για το λόγο αυτό είναι σημαντική η παρουσία και η συμβολή μας, στην προσπάθεια να γίνουμε το μέλλον αυτής της χώρας, αναγεννώντας το λαό και την κοινωνία, με στόχο μία Ελλάδα ανεξάρτητη με δημοκρατία και ένα λαό χειραφετημένο.

Με τους αγώνες, την αντίσταση και την αλληλεγγύη ανοίγουμε δρόμο στην ελπίδα.

Πρόγραμμα φεστιβάλ:

Παρασκευή 28/09

workshop 01: Συζητώντας για τα social media και το ρόλο της ενημέρωσης  

?      Μάριος Διονέλης (Δημοσιογράφος, Πολίτες ΤV)

?      Ηλίας Χρονόπουλος (συντάκτης left.gr)

workshop02: Ξεπουλάνε τα πάντα. Η παραγωγική ανασυγκρότηση υπόθεση του λαού.

?      Κώστας Δερμιτζακης (Βουλευτής Σύριζα Λασιθίου)

?      Βάνα Σφακιανάκη (Αρχιτέκτων, συμμετέχει στο παγκρήτιο δίκτυο αγώνα κατά των βαπε)

Συζήτηση Νεολαίας 08:00 μμ.

Θέμα: «Ανεργία, επισφάλεια, μετανάστευση. Παίρνουμε τις ζωές μας στα χέρια μας.»

Στη συζήτηση παρεμβαίνουν:

?      Α.Μεϊκοπουλος (νέος βουλευτής Σύριζα μαγνησίας)

?      Κατερίνα Πατεράκη (ιδιωτ. υπάλληλος, υποψήφια βουλευτής Σύριζα Ηρακλείου)

Θα ακολουθήσει συναυλία με τους:

ΣΩΤΗΡΗΣ ΑΛΕΞΑΚΗΣ+ΟΜΕΡΤΑ

 Σάββατο 29/09

workshop03: Μεταναστευτικό, Φασισμός : Το τελευταίο χαρτί ενός πολιτικού συστήματος που καταρρέει

?      Στέλιος Ελληνιαδης (Συγγραφέας και δημοσιογράφος, μέλος της συντακτικής επιτροπής του "δρόμου της αριστεράς")

?      Παναγιώτης Βασιλειάδης (ΕΛΜΕ Ρεθύμνου)

Συζήτηση-Εκδήλωση 08:00 μμ.

Θέμα: «Δυο κόσμοι συγκρούονται: Ή Εμείς ή Αυτοί!»

Μιχάλης Κριτσωτάκης (βουλευτής Σύριζα Ηρακλείου)

Αντρέας Ξανθός (βουλευτής Σύριζα Ρεθύμνου)

Ρούντι Ρινάλντι (Μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του Σύριζα)

Θα ακολουθήσει συναυλία με τους:

ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ: JAM NOX

THE BURGER PROJECT

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News