default-image

Παρέμβαση Αυγενάκη για τη ΔΕΗ

Κρήτη
Παρέμβαση Αυγενάκη για τη ΔΕΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Λευτέρης Αυγενάκης έφερε στη Βουλή το ζήτημα της «συνεχόμενης έκδοσης Έναντι λογαριασμών» μέσω της Ερώτησης που κατέθεσε στον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Ευάγγελο Λιβιεράτο.  

Στην Ερώτησή του, ο Βουλευτής σημειώνει ότι: «Έντονη διαμαρτυρία και πολλά προβλήματα έχει προκαλέσει στους κατοίκους του Ηρακλείου, αλλά και σ' ολόκληρη την Κρήτη, η συνεχόμενη έκδοση των  «Έναντι» λογαριασμών αντί των «Εκκαθαριστικών» για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ειδικότερα, πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΔΕΗ είχε αναθέσει την καταμέτρηση της κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος σε εργολάβο. Ωστόσο, με τη λήξη της σύμβασης με τον εργολάβο και την έναρξη του διαγωνισμού για την ανάληψη από άλλον εργολάβο μεσολάβησε χρονικό διάστημα μηνών, με αποτέλεσμα οι πελάτες της ΔΕΗ να λαμβάνουν συνεχώς «Έναντι» λογαριασμούς αντί για τους «Εκκαθαριστικούς» και να αμφιβάλλουν για τον τρόπο χρέωσης».

Επειδή, κατά τον κ. Αυγενάκη «τίθεται ζήτημα της εγκυρότητας και της αξιοπιστίας του φορέα, καθώς επίσης και οι πελάτες αμφισβητούν την τιμολογιακή πολιτική της Δημόσιας Ηλεκτρικής Επιχείρησης» ζήτησε από τον Υπουργό να του απαντήσει τι πραγματικά συνέβη κατά τη διαδικασία του διαγωνισμού και οι πελάτες λάμβαναν μόνο «Έναντι» λογαριασμούς, όπως επίσης και την τιμολογιακή πολιτική που εφάρμοζε η ΔΕΗ κατά το χρονικό διάστημα που ο διαγωνισμός βρισκόταν σε εξέλιξη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News