default-image

Παζάρι των Γυναικείων Σωματείων στο Ηράκλειο

Κρήτη
Παζάρι των Γυναικείων Σωματείων στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από την 1η μέχρι τις 3 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί φέτος το ετήσιο παζάρι του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Ν. Ηρακλείου. Οι άνθρωποι του Συνδέσμου έχουν επενδύσει στην επιτυχία του, καθώς πλέον οι ανάγκες είναι περισσότερες από ποτέ. Σύμφωνα με την πρόεδρο του Συνδέσμου κ. Μαίρη Παχιαδάκη, οι κλήσεις που δέχονται για βοήθεια έχουν αυξηθεί κατά 30%.

"Τα περιστατικά βίας έχουν αυξηθεί", τονίζει και συμπληρώνει: "το τελευταίο διάτημα οι κλήσεις που δεχόμαστε για βοήθεια είναι αυξημένες κατά 30%". Κατά την ίδια, η οικονομική κρίση έχει επιρρεάσει τους ανθρώπους και στην Κρήτη. Τους έχει κάνει πιο άγριους και πιο επιθετικούς. "Οταν κάποιος χάσει τη δουλειά του και κάθεται στο σπίτι, νευριάζει πιο εύκολα. Το βλέπουμε κι από μας: Όταν έχουμε προβλήματα, νευριάζουμε πιο εύκολα", επισημαίνει η κ. Παχιαδάκη.

Η αύξηση του ποσοστού των κλήσεων που δεχεται για βοήθεια ο Σύνδεσμος αφορά σε βίαια περιστατικά όλων των μορφών. Ενδοοικογειακή, σωματική, ακόμα και λεκτική.

Μπροστά στην κατάσταση αυτή, είναι πιο αναγκαίο από ποτέ, να υποστηρίξει η τοπική κοινωνία το ετήσιο παζάρι του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Ν. Ηρακλείου. Το παζάρι θα λειτουργεί καθημερινά από τις 10 το πρωί ως τις 9 το βράδυ στο αίθριο της Λότζια.

Εκεί θα διατίθενται γυαλικά, διακοσμητικά, φωτιστικά, μπιζού, είδη σπιτιού, υφαντά, τουριστικά, παλιά βιβλία, εικόνες, είδη μπεμπε, αντίκες, πίνακες, καθρέφτες, πατρόν ραπτικής, υφάσματα, χαλιά, παιχνίδια και χιλιάδες απίθανα μικροπράγματα, όλα από δεύτερο χέρι και όλα σε τιμές απολύτως συμβολικές.

Στο παζάρι, ωστόσο, θα πωλούνται και κάποια πράγματα καινούργια, όπως ρούχα με τα ταμπελάκια τους. Τα καινούργια πράγματα είναι προσφορά των εμπόρων του Ηρακλείου, ωστόσο, και αυτά θα διατίθενται σε τιμές συμβολικές.

Εξάλλου, ο στόχος του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Ν. Ηρακλείου, δεν είναι το κέρδος, αλλά η ενίσχυση του ξενώνα "Κακοποιημένης γυναίκας & παιδιού", η ανέγερση του παιδικού ξενώνα "Σπίτι των Αγγέλων" και η στήριξη της Γραμμής SOS 801 11 16000.

Έτσι, οι Ηρακλειώτες έχουν μπροστά τους μια μοναδική ευκαιρία: Έχουν την ευκαιρία να απαλλάξουν το σπίτι τους από πράγματα που δεν τους είναι πλέον χρήσιμα, αλλά λυπούνται να τα πετάξουν, και ταυτόχρονα να βοηθήσουν το Σύνδεσμο να βοηθήσει την κοινωνία.

Στα γραφεία του Συνδέσμου επί της οδού Μεραμβέλου στο κέντρο του Ηρακλείου (πλησίον του ξενοδοχείου Ατλαντίς) συγκεντρώνονται καθημερινά  από 9 το πρωί ως 9 το βραδυ, τα πράγματα που θέλουν να προσφέρουν οι Ηρακλειώτες. Η συγκέντρωση θα συνεχιστεί μέχρι και το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, έχει επικρατήσει να γίνονται δεκτές οι προσφορές του κόσμου, ακόμα και  κατά τη διάρκεια λειτουργίας του παζαριού.

Εφόσον υπάρχουν απορίες, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τους διοργανωτές του παζαριού στο τηλέφωνο 2810/242.121 για να λαμβάνουν διευκρινίσεις...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News