default-image

Παρέμβαση για το Υποθηκοφυλακείο

Κρήτη
Παρέμβαση για το Υποθηκοφυλακείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Λευτέρης Αυγενάκης έφερε στη Βουλή το ζήτημα της «έλλειψης προσωπικού στο Υποθηκοφυλακείο Ηρακλείου» μέσω της Ερώτησης που κατέθεσε στον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Αντώνη Ρουπακιώτη.

 Στην Ερώτησή του, ο Βουλευτής υπογραμμίζει ότι: «Τα Υποθηκοφυλακεία έχουν ως βασικό σκοπό λειτουργίας την καταχώριση, τη φύλαξη και την απάλειψη των υποθηκών, των κατασχέσεων, των αγωγών και γενικά κάθε μεταγραπτέας πράξης. Τα Υποθηκοφυλακεία είναι επιφορτισμένα να διασφαλίζουν τις αρχές της δημοσιότητας και της προτεραιότητας των προσκομιζομένων προς καταχώριση πράξεων.

 Στο Νομό Ηρακλείου, στο Υποθηκοφυλακείο εργάζονταν μέχρι πρόσφατα 11 υπάλληλοι: εννέα υπάλληλοι, η προϊσταμένη της υπηρεσίας και η επιμελήτρια. Στα πλαίσια της ολοκλήρωσης της κτηματογράφησης, η οποία βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, το Γραφείο Κτηματογράφησης λειτουργεί παράλληλα με το Υποθηκοφυλακείο Ηρακλείου.

 Ωστόσο, από τις 9 υπαλλήλους μόνο οι 2 απασχολούνται στο Κτηματολογικό γραφείο, καθώς δύο έχουν υποβάλλει αίτηση συνταξιοδότησης, άλλες δύο βρίσκονται σε άδεια κύησης, ενώ μία άλλη υπάλληλος έχει υποβάλλει αίτηση μετάθεσης στη Νεάπολη για σοβαρούς οικονομικούς και οικογενειακός λόγους. Με αποτέλεσμα το Υποθηκοφυλακείο να υπολειτουργεί και να μην μπορεί να παρέχει τις βασικές υπηρεσίες για τις οποίες έχει συσταθεί».

 Επειδή, κατά τον κ. Αυγενάκη, «η έλλειψη προσωπικού στο Υποθηκοφυλακείο Ηρακλείου συμβάλλει στη δυσλειτουργία του, με αποτελέσματα να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα στις συναλλαγές των πολιτών» ζήτησε από τον Υπουργό να παρέμβει άμεσα και να προβεί είτε στην πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση ορισμένου χρόνου είτε στη μετάθεση υπηρετούντος προσωπικού από όμορους Νομούς προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι δυσλειτουργίες του Υποθηκοφυλακείου Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News