default-image

Στη Βουλή οι αντιδράσεις για τη Δ.Ο.Υ Χερσονήσου

Κρήτη
Στη Βουλή οι αντιδράσεις για τη Δ.Ο.Υ Χερσονήσου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα κατέθεσε ο Αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» και υπεύθυνος τομέα κοινοβουλευτικής ευθύνης Οικονομικών, Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς, σχετικά  με την κατάργηση της Δ.Ο.Υ Λιμένος Χερσονήσου.

 Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με την επισυναπτόμενη υπ΄αριθμ. πρωτ. 376/21-9-2012 επιστολή του Δημάρχου Χερσονήσου, η απόφαση να ανασταλεί η λειτουργία της Δ.Ο.Υ Λιμένος Χερσονήσου δημιουργεί πολλά προβλήματα.

 Ο Δήμαρχος καταγγέλλει ότι η αναστολή λειτουργίας ορισμένων  Δ.Ο.Υ της χώρας  αποτελεί μια λανθασμένη πολιτική μείωσης των κρατικών δαπανών που οδηγεί στην πλήρη αποδόμηση του κράτους, στον πλήρη ενταφιασμό της αποκέντρωσης και της εξυπηρέτησης του πολίτη.

 Καταγγέλλει τη λήψη επιζήμιων αποφάσεων χωρίς διάλογο και διαβούλευση με τους εκπροσώπους  των τοπικών κοινωνιών καθώς και την ανατροπή και υποτίμηση του ισχυροποιημένου ρόλου από το Σύνταγμα και το «Σχέδιο Καλλικράτης» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 Περαιτέρω διαμαρτύρεται ότι με τέτοιες αποφάσεις εγκαταλείπονται βασικές αρχές της αποτελεσματικής λειτουργίας του σύγχρονου κράτους όπως η αποκέντρωση με αυτοδιοίκηση, η αρχή της εξυπηρέτησης των πολιτών, η αρχή της εγγύτητας και της ίσης μεταχείρισης των πολιτών.

 Επισημαίνει ότι ο Δήμος Χερσονήσου αποτελεί τυπικό παράδειγμα τουριστικού Δήμου, που συγκεντρώνει το 11% του τουριστικού δυναμικού της χώρας και γι' αυτό το λόγο η Δημοτική Αρχή έχει σχεδιάσει και υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο Σχέδιο Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης με στόχο την αναζωογόνηση του τουριστικού προϊόντος και την τόνωση της ανταγωνιστικότητας της περιοχής.

Κατ ακολουθία η πολιτεία οφείλει να απέχει από πράξεις που δημιουργούν εμπόδια στην υλοποίηση του σχεδιασμού της Δημοτικής Αρχής, αλλά και γενικότερα στις παραγωγικές δραστηριότητες της οικονομίας, όπως είναι ο τουρισμός.

 Τονίζει ότι καθώς η δημιουργία και λειτουργία ενός ολόκληρου πλέγματος δημοσίων υπηρεσιών στο Δήμο Χερσονήσου μεταξύ άλλων υποστήριξαν την ανάπτυξη της περιοχής, η συνέχιση της λειτουργίας της Δ.Ο.Υ Λιμένος Χερσονήσου είναι αναγκαία για την εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων και τη διασφάλιση της οικονομικής δραστηριότητας της περιοχής.

 Κλείνοντας την επιστολή του ο Δήμαρχος Χερσονήσου ζητά την τροποποίηση της υπ' αριθ. ΔΕΑ 1130258 ΕΞ 2012/20-09-2012 οικείας απόφασής σας  και την ανάκληση της αναστολής λειτουργίας της Δ.Ο.Υ Λιμένος Χερσονήσου.

 Από τα παραπάνω προκύπτει ότι η κυβέρνηση πρέπει να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση της για την αναστολή λειτουργίας της Δ.Ο.Υ Λιμένος Χερσονήσου.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο Υπουργός:

1.      Εάν και πότε θα προβεί σε ανάκληση της οικείας απόφασης για την αναστολή λειτουργίας της Δ.Ο.Υ Λιμένος Χερσονήσου;

2.      Σε τι ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να εξασφαλιστεί η διευκόλυνση της εξυπηρέτησης των κατοίκων του Λιμένος Χερσονήσου και της ευρύτερης περιοχής;

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News