default-image

Ημερίδα για την ενέργεια στο Ενυδρείο

Κρήτη
Ημερίδα για την ενέργεια στο Ενυδρείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) και το Ενυδρείο Κρήτης (Cretaquarium-θαλασσόκοσμος), μετά από την επιτυχημένη φιλοξενία της διεθνούς έκθεσης με θέμα την Κλιματική Αλλαγή, προχωρούν σε ακόμα ένα άνοιγμα προς την κοινωνία. Διοργανώνουν για την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου και ώρα 9 το πρωί ανοιχτή ημερίδα με θέμα: "Ενεργειακοί Πόροι στην Ανατολική Μεσόγειο: Μια ανοιχτή συζήτηση της επιστημονικής κοινότητας με την κοινωνία".

Οι ενεργειακοί πόροι της Ανατολικής Μεσογείου, και η παραγωγή ενέργειας τόσο από εναλλακτικές μορφές ενέργειας, όσο και από κλασσικές μορφές είναι ένα θέμα που έχει απασχολήσει ήδη την επιστημονική κοινότητα. Μέσω μιας σειράς μελετών έχουν ήδη καταγραφεί και κατατεθεί οι πρώτες επιστημονικές προσεγγίσεις και τα πρώτα επιστημονικά δεδομένα.

Το θέμα Ενεργειακοί πόροι, Παραγωγή Ενέργειας δεν έχει φυσικά μόνον επιστημονική διάσταση. H ανοιχτή προς το κοινό αυτή ημερίδα έχει σχεδιαστεί κατά τρόπο, ώστε πέρα από την επιστημονική γνώση που θα καταθέσει, να θέσει προβληματισμούς και κυρίως να φωτίσει ερωτήματα τα οποία θα προέρχονται από τους πολίτες, τις επαγγελματικές τους ομάδες και την κοινωνία γενικότερα. Για το σκοπό αυτό θα υπάρχει η δυνατότητα διευκρινιστικών ερωτήσεων και παρεμβάσεων από τους παρευρισκόμενους.

Η ημερίδα θα ολοκληρωθεί με την διεξαγωγή ανοιχτής συζήτησης με σκοπό την αναζήτηση των προοπτικών και των νέων δυνατοτήτων που προκύπτουν από τις επιστημονικές ανακαλύψεις στο θέμα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News