default-image

Εγκαίνια 13ου νηπιαγωγείου

Κρήτη
Εγκαίνια 13ου νηπιαγωγείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τον καθιερωμένο αγιασμό εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου το νέο υπερσύγχρονο κτίριο του 13 Νηπιαγωγείου Ηρακλείου στη Λεωφόρο Κνωσού από το Δήμαρχο κ. Γιάννη Κουράκη και τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη παρουσία γονέων μαθητών και εκπαιδευτικών.  

Τόσο ο κ. Κουράκης όσο και ο Περιφερειάρχης αφού ευχήθηκαν στα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς καλή δύναμη και κάθε επιτυχία στο έργο τους

τόνισαν στις δηλώσεις τους ότι με τη σύγχρονη αυτή υποδομή αναβαθμίζεται το εκπαιδευτικό έργο που παρέχεται στους μαθητές μέσα σε ένα νέο λειτουργικό και δημιουργικό περιβάλλον.

«Η παιδεία επεσήμαναν είναι για τον κάθε άνθρωπο το πολυτιμότερο κοινωνικό αγαθό και, ως τέτοια, πρέπει να διασφαλίζεται ισότιμα σε όλους τους πολίτες, με την παροχή υψηλής ποιότητας δημόσιας εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες του εκπαιδευτικού συστήματος, από το νηπιαγωγείο μέχρι το πανεπιστήμιο».

Στόχος της Δημοτικής Αρχής είπε ο δήμαρχος είναι η σταδιακή κάλυψη των αναγκών σε σχολικά συγκροτήματα σε όλο το Δήμο Ηρακλείου ώστε οι μαθητές να έχουν σύγχρονες υποδομές εκπαίδευσης.  

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν o πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής επιτροπής του Δήμου Ηρακλείου κ. Μηλάκης, η πρώην Νομάρχης κ. Ευαγγελία Σχοιναράκη, ο Αντιδήμαρχος αρμόδιος για θέματα παιδείας κ. Νίκος Γιαλιτάκης, ο Περιφερειακός Διευθυντής εκπαίδευσης Κρήτης κ. Απόστολος Κλινάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου κ. Ευριπίδης Κουκιαδάκης.

Υπερσύγχρονο κτίριο

Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός των κτιριακών εγκαταστάσεων του 13 Νηπιαγωγείου, σε συνδυασμό με την αισθητική όλων των χώρων και τον υπερσύγχρονο τεχνικό εξοπλισμό, διασφαλίζουν την παροχή μιας σωστής εκπαίδευσης.

Δήμος Ηρακλείου

Η νέα υποδομή κατασκευάστηκε σε οικόπεδο, με εμβαδόν 661,772τμ. και η ανάπτυξη των κλειστών κυρίων χώρων του Νηπιαγωγείου γίνεται σε δύο βασικά επίπεδα κύριας χρήσης,

Το πρώτο επίπεδο στεγάζει

- Το γραφείο των νηπιαγωγών,

- Δύο αίθουσες δραστηριοτήτων νηπίων,

- Χώρους υγιεινής νηπίων - προσωπικού -ΑμΕΑ

Το δεύτερο επίπεδο

- Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και σίτισης,

- Χώρο ανάπαυσης νηπίων,

- Χώρο υγιεινής νηπίων και κουζίνα

Όλοι οι όροφοι συνδέονται με κλιμακοστάσιο και ανελκυστήρα με προδιαγραφές και για ΑμΕΑ.

Υπαίθριοι χώροι

Οι δραστηριότητες των υπαίθριων χώρων του σχολείου, μέσω ενός τεχνητού λόφου στο νοτιοανατολικό τμήμα του οικοπέδου, επεκτείνονται στο δώμα του κτηρίου, είναι φυτεμένο, συμβάλλοντας στη βιοκλιματική λειτουργία του κτιρίου και το μικροκλίμα της περιοχής

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News