default-image

Διίστανται οι απόψεις με το πρώτο κουδούνι

Κρήτη
Διίστανται οι απόψεις με το πρώτο κουδούνι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αισιόδοξος για την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κρήτης Απόστολος Κλινάκης μιλώντας στο ράδιο 9,84.

Σύμφωνα με τα όσα είπε, τα βιβλία βρίσκονται ήδη στα σχολεία και οι θέσεις εκπαιδευτικών τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση έχουν καλυφθεί σε ποσοστό 80-95%.

Σε σύντομο διάστημα σύμφωνα με τον ίδιο και η κάλυψη των 80-90 θέσεων στα 32 ειδικά σχολεία του νησιού.

Αντίθετη η άποψη δασκάλων και καθηγητών μιλώντας επίσης στο ράδιο 9,84.

Για κενά μεγαλύτερα από αυτά που παρουσιάζει ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης μιλά ο δάσκαλος και πρόεδρος του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ Νίκος Μετζίνης και για προβλήματα που θα βρουν μπροστά τους οι μικροί μαθητές.

¨Δεν είναι εξασφαλισμένο ούτε το πετρέλαιο θέρμανσης¨ είπε ενδεικτικά.

Στο ίδιο μήκος κύματος ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λάζαρος Μάρκου που έθεσε παράλληλα το θέμα της κατάργησης των τμημάτων κατεύθυνσης εάν δεν συμπληρώνουν τον απαιτούμενο αριθμό των 10 μαθητών.

Κανονικά εντωμεταξύ θα γίνει και η μεταφορά των μαθητών από και προς τα σχολεία με τα λεωφορεία του υπεραστικού ΚΤΕΛ, παρά την περικοπή του χρέους κατά 17% και το παιγνίδι που παίχτηκε σε βάρος των ΚΤΕΛ της Κρήτης την προηγούμενη εβδομάδα.

¨Μοναδική αλλαγή στο έργο που θα αναλάβουμε θα είναι ο εξορθολογισμός των δρομολογίων, καθώς υπηρεσίες VIP δεν μπορούμε να παρέχουμε¨ είπε ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ στο ράδιο 9,84.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News