default-image

Συνταξιούχος οφθαλμίατρος προσφέρει κοινωνικό έργο

Κρήτη
Συνταξιούχος οφθαλμίατρος προσφέρει κοινωνικό έργο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εδώ και 15 μήνες εξετάζει τους συμπολίτες του χωρίς να παίρνει ούτε ένα σεντ. Μοναδική του ανταμοιβή το "ευχαριστώ" από τους δεκάδες ασθενείς του, που σε καιρούς κρίσης βρήκαν στήριγμα στη γενναιόδωρη προσφορά του. Ο λόγος για το συνταξιούχο οφθαλμίατρο Μιχάλη Μακράκη, που κάθε Σάββατο προσφέρει τις υπηρεσίες του στα Κάτω Καστελιανά, σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο που του έχει παραχωρήσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού.

Ο γιατρός μετέφερε εκεί τον εξοπλισμό του ιατρείου (έπιπλα, μηχανήματα...), που διατηρούσε πολλά χρόνια στο Ηράκλειο, και κάθε Σάββατο εξετάζει αφιλοκερδώς τους κατοίκους του χωριού και της ευρύτερης περιοχής.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου αισθάνθηκε την ανάγκη, εκφράζοντας και τα αισθήματα των κατοίκων της κοινότητας, να εξάρει την προσφορά του συγχωριανού τους γιατρού και να τον ευχαριστήσει εκ μέρους όλων.

Σε ανακοίνωση σημειώνει μεταξύ άλλων τα εξής: «Σε μια εποχή που η πλειονότητα του λαού δέχεται άγρια επίθεση στα εισοδήματα, στις παροχές υγείας και στα φάρμακα, και απαξιώνεται η ίδια η ανθρώπινη ζωή, τέτοιες πράξεις δίνουν ελπίδα και αποτελούν φωτεινά παραδείγματα.

Μακάρι η προσπάθειά του να βρει μιμητές...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News