default-image

Κινητοποίηση του ΠΑΜΕ την Πέμπτη στη Λότζια

Κρήτη
Κινητοποίηση του ΠΑΜΕ την Πέμπτη στη Λότζια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κινητοποίηση πραγματοποιεί αύριο Πέμπτη στις 10 το πρωί στη Λότζια το ΠΑΜΕ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την οικονομική κατάσταση των δήμων.

Στην ανακοίνωση μταξύ άλλων αναφέρεται:

"Για τους επομένους μήνες η συγκυβέρνηση ανακοίνωσε τη μείωση σχεδόν κατά 50% της ήδη κουτσουρεμένης  χρηματοδότησης των Δήμων της χώρας. Η νέα αυτή  επίθεση, σε μια εποχή που ευρύτερα εργατικά λαϊκά στρωματά δοκιμάζονται σκληρά, θα σπρώξει κρίσιμους τομείς της κοινωνικής πολιτικής που χειρίζονται οι Δήμοι όπως οι Παιδικοί σταθμοί, τα σχολεία, ΚΑΠΗ, πολιτιστικά και αθλητικά προγράμματα σε αδιέξοδο.

Οι Δήμαρχοι του νομού Ηρακλείου σε μια προσπάθεια να κρατήσουν τα προσχήματα μπροστά στην τραγική κατάσταση που έχουν περιέλθει οι Δήμοι, τέτοια που δεν  επιτρέπει  σε αρκετούς από αυτούς να διασφαλίσουν ούτε τη μισθοδοσία του προσωπικού,  προχωράνε 29-30 Αυγούστου σε κλείσιμο των δήμων με συγκέντρωση διαμαρτυρίας την δεύτερη ημέρα των κινητοποιήσεων στη Λότζια.

Από την μια οι Δήμαρχοι Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ   και από κοντά οι του ΣΥΡΙΖΑ επιταχύνουν την πολιτική του Καλλικράτη και της  Ευρωπαϊκής Ένωσης και από την άλλη οι ίδιοι κλαίνε πάνω στα αποκαΐδια αυτής της πολιτικής !

 Απορρίπτουμε και τα μέτρα και τα μνημόνια σας!

-     Απαιτούμε: Άμεση και πλήρη χρηματοδότηση των Δήμων και των υπηρεσιών τους.

-     Διεύρυνση των κοινωνιών δομών και προγραμμάτων και μόνιμο προσωπικό.

-     Κανένας ιδιώτης στις υπηρεσίες των Δήμων, έξω οι Μ.Κ.Ο, όχι στην  βάρβαρη εκμετάλλευση των απολυμένων και άνεργων συναδέλφων.

-      Τα πακέτα χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ να στηρίξουν αποκλειστικά και μόνο  τις δημόσιες κοινωνικές δομές, να φύγουν από τη μέση οι ιδιώτες που τα λυμαίνονται σήμερα.

-      Καμιά απόλυση, καμιά εφεδρεία, να μονιμοποιηθούν επιτέλους όλοι οι συμβασιούχοι συνάδελφοι.

-     Να εξαιρεθούν οι Δήμοι και οι δημόσιες δομές προνοίας, υγειάς, παιδείας από την απαγόρευση των προσλήψεων.

-     Μισθοί και  μεροκάματο Ζωής, όχι εξαθλίωσης".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News