default-image

Ο Λ.Αυγενάκης για την τιμή της βενζίνης

Κρήτη
Ο Λ.Αυγενάκης για την τιμή της βενζίνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το αίτημα των τεσσάρων Προέδρων Επιμελητηρίων Κρήτης, έθεσε στον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστή Χατζηδάκη, ο Βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Αυγενάκης, για την άνοδο της τιμής της βενζίνης.

Ο Βουλευτής υπογραμμίζει ότι: «η Ελλάδα εμφανίζεται να έχει την τρίτη υψηλότερη τιμή στη βενζίνη μεταξύ των χωρών της ΕΕ, ενώ στην Κρήτη αγγίζει πλέον τα 2 ευρώ. Αυτή η τιμή έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του μεταφορικού κόστους, την αύξηση του κόστους παραγωγής των βιοτεχνικών προϊόντων και συνακόλουθα τη δραματική μείωση της κατανάλωσης καυσίμων, γεγονός που θα οδηγήσει σε κλείσιμο πολλά πρατήρια υγρών καυσίμων. Ειδικά τώρα, στην κορύφωση της τουριστικής σεζόν, σε μια περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη για τον τουρισμό, όπου καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες από τους τοπικούς φορείς για τη βελτίωση του αρνητικού κλίματος που υπάρχει στην αγορά, οι υπερβολικά υψηλές τιμές της βενζίνης δημιουργούν επιπλέον προβλήματα στη διακίνηση των τουριστών, Ελλήνων και αλλοδαπών. Εάν  οι τιμές συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία, τότε η κατανάλωση καυσίμων θα γίνει απαγορευτική και τα πρατήρια θα λειτουργούν - εάν λειτουργούν - με μηδενικά περιθώρια κέρδους».

Για τους παραπάνω λόγους, ο κ. Αυγενάκης ζήτησε από τον Υπουργό να προβεί σε αλλαγές οι οποίες αφορούν: την μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης κατά 30 λεπτά, τον υπολογισμό του ΦΠΑ επί της τιμής που πωλούν οι εταιρίες διύλισης και χονδρικής προ φόρων χωρίς να συνυπολογίζονται οι επιβαρύνσεις από το φόρο, ώστε να σταματήσει η επιβολή φόρου στον φόρο. Επίσης, ζήτησε τον έλεγχο και την εποπτεία σε όλα τα στάδια της αγοράς, δηλαδή όχι μόνο στη λιανική, αλλά και στη χονδρική και τη διύλιση, την πάταξη της λαθρεμπορίας και της νοθείας και την παραμονή στο χαμηλό ειδικό φόρο κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης με παράλληλη άμεση τοποθέτηση ηλεκτρονικών συστημάτων ελέγχου εισροών εκροών σε όλα τα στάδια της διακίνησης για να διασφαλιστούν με αυτόν τον τρόπο τα έσοδα του κράτους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News