Κρήτη

Κλειστοί οι Δήμοι της Κρήτης

Κλειστοί θα παραμείνουν αύριο, Τετάρτη, οι Δήμοι τής Κρήτης, διαμαρτυρόμενοι για τις σημαντικές περικοπές κεντρικών πόρων, που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε οικονομικό αδιέξοδο, σε στάση πληρωμών των εργαζομένων και σε αναστολή των υπηρεσιών τους..

Αύριο, ημέρα συνάντησης της Κ.Ε.Δ.Ε με τον πρωθυπουργό, οι Δήμοι να κλείσουν συμβολικά, ενώ την Πέμπτη, από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας τα μέλη των Δημοτικών Συμβουλίων, με τη συμπαράσταση και των εργαζομένων στους Δήμους.

Σύμφωνα με την ΠΕΔ Κρήτης, μόνο κατά την τελευταία τριετία υπάρχει μείωση των πόρων τής Αυτοδιοίκησης κατά 60% και της επιχορήγησης για τη Σ.Α.Τ.Α κατά 55%, σε σχέση με τη Σ.Α.Τ.Α του 2009. Επίσης, για το 2012 δεν έχει εκταμιευτεί ούτε ένα ευρώ από τη Σ.Α.Τ.Α παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε ήδη στον 8ο μήνα.

Πρόκειται, σύμφωνα με τους δημάρχους, για δραματική και επώδυνη περικοπή, που οδηγεί τους Δήμους με μαθηματική ακρίβεια

Η ΠΕΔ Κρήτης θα προτείνει στο έκτακτο συνέδριο τής ΚΕΔΕ την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα τής Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Σχόλια