default-image

Σε "πορτοκαλί συναγερμό" η Κρήτη

Κρήτη
Σε "πορτοκαλί συναγερμό" η Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θυελλώδεις θα είναι αύριο οι άνεμοι που θα πνέουν στην Κρήτη και για τον λόγο αυτό το νησί, βρίσκεται σε πορτοκαλί συναγερμό για την εκδήλωση πυρκαγιών. Σύμφωνα με την ΕΜΥ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι σχεδόν θυελλώδεις μέχρι θυελλώδεις και τοπικά στο Λιβυκό πολύ θυελλώδεις, με μικρή εξασθένηση το βράδυ.

Στην υπόλοιπη χώρα μάχη με τις φλόγες δίνουν για μια ακόμη μέρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρώντας την κατάσβεση των πυρκαγιών στα πύρινα μέτωπα που βρίσκονται αυτή την ώρα σε εξέλιξη.

Σε εξέλιξη δασική πυρκαγιά στις Πινακάτες του νοτίου Πηλίου. Η φωτιά ξέσπασε στην τοποθεσία Αργυρέικα, χωρίς όμως να κινδυνεύει ο ομώνυμος οικισμός. Στην περιοχή επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 17 οχήματα, 34 άτομα πεζοπόρο τμήμα και εθελοντές.

Σε εξέλιξη και η πυρκαγιά στο Σκοπό Φλώρινας. Η πυρκαγιά προέρχεται από την ΠΓΔΜ και καίει δασική και χορτολιβαδική έκταση. Επί τόπου βρίσκονται 22 πυροσβέστες με 10 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα αποτελούμενο από 15 άτομα και τέσσερις εθελοντές.

Η φωτιά στην Εράτυρα Κοζάνης καίει θαμνώδεις εκτάσεις, ενώ υπό μερικό έλεγχο έχουν τεθεί οι φωτιές στο Φελί και στο Δασύλλιο Γρεβενών που έκαψαν δασικές εκτάσεις.

Σε εξέλιξη είναι και πυρκαγιά σε δασική έκταση στη Σορώνη Ρόδου. Στην περιοχή επιχειρούν 16 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα και ένα ελικόπτερο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επίσης πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Κερί Ζακύνθου. Στο σημείο επιχειρούν 10 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, ενώ από αέρος απιχειρούν δύο αεροσκάφη.

Δασική πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 18.00 στην περιοχή Μέλισσατου Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης. Στην περιοχή επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 13 οχήματα 12 άτομα πεζοπόρο, 3 αεροπλάνα και 1 ελικόπτερο.

Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Μπίστη στην Ύδρα. Στο σημείο βρίσκονται 9 άτομα πεζοπόρο, 1 αεροσκάφος και 1 ελικόπτερο

Ένα ακόμη πύρινο μέτωπο εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στις 6 το πρωί στην περιοχή Κιάφα στο Κορωπί, το οποίο τέθηκε αισίως υπό έλεγχο λίγο μετά τις 07:00 το πρωί.

Αργά το μεσημέρι τέθηκε επίσης υπό έλεγχο πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει το πρωί στο όρος Όθρυς στη Στυλίδα Φθιώτιδας.

Πυρκαγιές ξέσπασαν την Τρίτη στο νομό Ηλείας: Η πρώτη εκδηλωθηκε σε δασική έκταση στο Γεράκι του δήμου Ηλίδας Ηλείας. Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με επίγεια και εναέρια μέσα βρέθηκαν στο σημείο, και κατάφεραν λίγο μετά τις 19.00 να θέσουν την φωτιά υπό μερικό έλγχο. Η δεύτερη, που ξέσπασε επίσης σε δασική έκταση στην Αγία Κυριακή του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, τέθηκε υπό μερικό έλεγχο νωρίς το απόγευμα.

Εντωμεταξύ, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε το πρωί της Τρίτης η φωτιά που ξέσπασε, το απόγευμα της Δευτέρας, στην Ασπροβάλτα Θεσσαλονίκης αλλά και λίγο αργότερα το μεσημέρι στην περιοχή Καρύνια - Πολεμίτα Λακωνίας.

Σύμφωνα με τον έως τώρα απολογισμό, η πυρκαγιά έκαψε 100 στρέμματα δασικής και 10 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης (σε οικοπεδικούς χώρους). Ακόμη, κάηκαν στον οικισμό «Ριβιέρα» ένα λυόμενο σπίτι, μία στέγη διπλοκατοικίας και δύο παραπήγματα.

Στην περιοχή παραμένουν, υπό τον κίνδυνο αναζωπύρωσης, πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής με τα πληρώματά τους.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά που ξέσπασε τη νύχτα σε δασική έκταση στην περιοχή Βάβδο Χαλκιδικής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News