default-image

Επιτέλους άνοιξε το Αρχαιολογικό Μουσείο

Κρήτη
Επιτέλους άνοιξε το Αρχαιολογικό Μουσείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ιστορική» η μέρα για το Ηράκλειο, αφού μετά από 6 χρόνια περιπέτειας, παλινωδιών, καθυστερήσεων, άνοιξε τις πύλες του το ανακαινισμένο πλέον Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου.

 Η αρχή έγινε με τη λειτουργία δύο αιθουσών όπως την 1η Αυγούστου είχε αποκαλύψει η εφημερίδα Νέα Κρήτη.

Παράλληλα συνεχίζει να λειτουργεί στο κτήριο επέκτασης η προσωρινή έκθεση με τα σημαντικότερα εκθέματα, με σταθερή τιμή εισιτηρίου (4 ευρώ).

Το ωράριο λειτουργίας και για τις δύο εκθέσεις είναι Τρίτη-Σάββατο 8 π.μ.-8 μ.μ., ενώ τις Δευτέρες, τις Κυριακές και τις αργίες οι αίθουσες θα είναι ανοιχτές από τις 9 το πρωί ως τις 4 μετά το μεσημέρι.

Με γρήγορους ρυθμούς από και στο εξής αναμένεται να κινηθούν και οι ασχολούμενοι με τον τουρισμό καθώς πρέπει να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατόν η επισκεψιμότητα στο χώρο.

Υπενθυμίζεται ότι πριν το 2006 η επισκεψιμότητα του Μουσείου κυμαινόταν σε νούμερα της τάξης των 700.000 και 800.000 επισκεπτών.

Στο χώρο του μουσείο από νωρίς ο περιφερειάρχης , ο Δήμαρχος Ηρακλείου και βουλευτές.

Σε γραπτή δήλωση του Σταύρου Αρναουτάκη αναφέρεται μεταξύ άλλων: "Από σήμερα οι επισκέπτες του  κεντρικού κτηρίου του Μουσείου θα μπορούν να ξεναγούνται στην αίθουσα των γλυπτών που φιλοξενείται στο ισόγειο, το επίσημο άνοιγμα της οποίας σηματοδοτεί την επανέναρξη της λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου."

Παρακολουθούσαμε και παρακολουθούμε το έργο από κοντά και παρά τις καθυστερήσεις που σημειώθηκαν είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με το σημερινό άνοιγμα, που είναι μεγάλη υπόθεση και για το Ηράκλειο και για την Κρήτη.

Βρίσκονται σ' εξέλιξη δύο σημαντικές εργολαβίες (η μία χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Κρήτης και η άλλη από το πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα» του ΕΠΑΝ) για την υλοποίηση του στόχου που είναι η πλήρης επαναλειτουργία του μουσείο το καλοκαίρι του 2013¨.

Από την πλευρά του ο Προϊστάμενος του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, Γιώργος Ρεθεμνιωτάκης, τόνισε ότι σε ενάμιση μήνα θα λειτουργήσει και η έκθεση των τοιχογραφιών στον όροφο.

Θ΄ ακολουθήσει η διαμόρφωση του υπόλοιπου ορόφου που θα φιλοξενήσει εκθέματα της ελληνορωμαϊκής περιόδου, ενώ η επανέκθεση του πλούτου του Μουσείου θα ολοκληρωθεί με την αίθουσα του ισογείου που θα φιλοξενήσει τα ευρήματα της Μινωικής περιόδου, σ' ένα χρόνο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News