default-image

Συνάντηση Αυγενάκη Συνταξιούχων ΔΕΗ

Κρήτη
Συνάντηση Αυγενάκη Συνταξιούχων ΔΕΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης συναντήθηκε με την Παγκρήτια Ένωση Συνταξιούχων ΔΕΗ.

Οι συνταξιούχοι του έθεσαν το θέμα του εφάπαξ βοηθήματος και το νόμο 3986 αρ. 44 παρ. 5α που αναφέρεται στη μείωση αυτού.

Συγκεκριμένα, το Προεδρείο της Ένωσης κατέθεσε υπόμνημα στο βουλευτή με το οποίο γίνεται γνωστό ο περιορισμός του εφάπαξ βοηθήματος σύμφωνα με το νόμο 3986 αρ. 44 παρ. 5α όπου αναφέρει ότι σε όσους δεν έχει εκδοθεί η σχετική απόφαση χορήγησης του εφάπαξ βοηθήματος και αποχώρησαν το 2010, αυτό μειώνεται κατά ποσοστό 15% με ισχύ από 01/07/2011.

Μεταξύ άλλων αναφέρεται και η κατάργηση της σειράς προτεραιότητας απόκτησης αυτού με βάση την ημερομηνία αποχώρησης σύμφωνα με την απόφαση 584/24.05.2012 του ΔΣ του ΤΑΥΤΕΚΩ.

Κλείνοντας, το Προεδρείο ζήτησε από τον κ. Αυγενάκη να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση της αδικίας που έχουν υποστεί και την άμεση τροποποίηση των σχετικών διατάξεων έτσι ώστε οι ασφαλισμένοι που αποχώρησαν από την υπηρεσία την ίδια ημερομηνία, να έχουν όλοι ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις, σε εφαρμογή των θεμελιωδών διατάξεων του συντάγματος.  

Από την μεριά του ο κ. Αυγενάκης δεσμεύτηκε για μια στενή και διαρκή συνεργασία για την αντιμετώπιση του θέματος και τη διόρθωση της πιθανής αδικίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News