default-image

Στην αποστολή της Επιτροπής Γεωργίας ο Σ.Δανέλλης

Κρήτη
Στην αποστολή της Επιτροπής Γεωργίας ο Σ.Δανέλλης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε τετραήμερη αποστολή της Επιτροπής Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αυστρία και την Ιταλία συμμετείχε ο Ευρωβουλευτής Σπύρος Δανέλλης, μαζί με τον Πρόεδρο της Επιτροπής κ. Paolo de Castro, το συντονιστή της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (S&D) κ. L. M. Capoulas Santos και επιφανή στελέχη της Επιτροπής από τις πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, των Πρασίνων, των Φιλελευθέρων και των Συντηρητικών.

Η αποστολή συμπεριέλαβε συναντήσεις με τον Αυστριακό Υπουργό Γεωργίας, Δασών, Περιβάλλοντος και Διαχείρισης των Υδάτων κ. N. Berlakovich, τον Ομοσπονδιακό Υπουργό Γεωργίας, κ. A. Rumpold, καθώς και τον Πρόεδρο του Νότιου Τιρόλου κ. L. Durnwalder, αλλά και ένα εντατικό πρόγραμμα επισκέψεων σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις και παρουσιάσεων σχετικών με τα αγροπεριβαλλοντικά προγράμματα και τις εξισωτικές πληρωμές στις μειονεκτικές περιοχές, τα δάση, την κτηνοτροφία, αλλά και τη μεταποίηση στον αγρό των πρωτογενών προϊόντων κτηνοτροφίας σε τυριά και αλλαντικά, όπως και την προσφορά υπηρεσιών φυσιολατρικού τουρισμού, γαστρονομίας και σίτισης (catering).

"Είναι εντυπωσιακό και εξαιρετικά διδακτικό να βλέπει κανείς την επιτυχή μετατροπή μειονεκτημάτων σε πλεονεκτήματα'' λέει ο Ευρωβουλευτής.

''Πρόκειται για μια σειρά από παραδείγματα που συνιστούν έμπνευση για όλους εμάς που συχνά βρισκόμαστε παγιδευμένοι να εστιάζουμε μόνο στα μειονεκτήματα.

Κοινό χαρακτηριστικό των εκμεταλλεύσεων που επισκεφθήκαμε ήταν ο συνδυασμός δράσεων και δραστηριοτήτων με στόχο τη διαφοροποίηση του γεωργικού εισοδήματος και την εξάντληση των δυνατοτήτων για αξιοποίηση όλων των πιθανών πηγών δημιουργίας του.

 Η Ελλάδα έχει πολύ μεγάλα περιθώρια να στραφεί σε έναν τέτοιο, ολιστικό τρόπο αντιμετώπισης των δυσχερειών. Χρειάζεται όμως και βοήθεια από την κεντρική διοίκηση, ώστε να αρθούν παράλογοι περιορισμοί στην άσκηση της γεωργικής επιχειρηματικότητας στην ελληνική ύπαιθρο, που εξουδετερώνουν κάθε προσπάθεια δημιουργίας και βιώσιμης ανάπτυξης", είπε επίσης ο Σπύρος Δανέλλης με την επιστροφή του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News