Κρήτη

Στην Κρήτη Ρώσοι επιχειρηματίες

Στο Ηράκλειο σήμερα με πρωτοβουλία της περιφέρειας Κρήτης Ρωσική επιχειρηματική αποστολή, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνται στον κλάδο των τροφίμων και των ποτών. 

Στόχος είναι η εξωστρέφεια της Κρητικής οικονομίας και η αύξηση των εξαγωγών των προϊόντων του νησιού στις διεθνείς αγορές.

Σε συνεργασία με την «Αγροδιατροφική Σύμπραξη», η εννεαμελής Ρώσικη Αποστολή επιχειρηματιών πρόκειται να πραγματοποιήσει προσωπικές επαφές με εκπροσώπους Κρητικών εξαγωγικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των τροφίμων.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα «brilliant» του ξενοδοχείου Lato Boutique Hotel, από τις 10 το πρωί.

Στις συναντήσεις αυτές θα συμμετάσχουν περισσότερες από 60 Κρητικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο των τροφίμων και πιο συγκεκριμένα στο λάδι, το κρασί, την τσικουδιά, τα αρτοσκευάσματα - παξιμάδια, το μέλι, τα βότανα - καλλυντικά και τα τυροκομικά. 

Οι επιχειρήσεις που κλήθηκαν να συμμετάσχουν έλαβαν πρόσκληση, μετά από συνεργασία που υπήρξε με τα τέσσερα Επιμελητήρια της Κρήτης.


Την Τρίτη 17 Ιουλίου, η Ρώσικη Αποστολή και στελέχη της Περιφέρειας μαζί με την θεματική αντιπεριφερειάρχη, θα επισκεφτούν εγκαταστάσεις επιχειρήσεων προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στους υποψήφιους αγοραστές να δουν από κοντά την παραγωγική διαδικασία που αφορά στους παραπάνω τομείς.

Όπως δήλωσε η θεματική αντιπεριφερειάρχης Θεανώ Βρέντζου Σκορδαλάκη , ''με τα περίπου 450 επιχειρηματικά ραντεβού που θα γίνουν, ευελπιστούμε ότι θα υπάρξει ικανοποίηση και από τις δύο πλευρές. 

Στόχος μας είναι να αναδείξουμε την υψηλή ποιοτική, διατροφική και εμπορική αξία που παρουσιάζουν τα προϊόντα του πρωτογενούς τομέα της Κρήτης. Η προσπάθεια μας για την τόνωση της εξαγωγικής δραστηριότητας του νησιού, έχει ως βασική παράμετρο τέτοιες συναντήσεις. Ανάλογες συναντήσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν και στο μέλλον με την συμμετοχή επιχειρηματιών από αγορές του εξωτερικού που έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Σχόλια