default-image

Γαύδος και ελληνική ΑΟΖ

Κρήτη
Γαύδος και ελληνική ΑΟΖ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η γεωστρατηγική σημασία της ακριτικής Γαύδου ειδικά σε ότι αφορά στο θέμα της ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης βρίσκεται στο επίκεντρο συνεδρίου που διοργανώνει στο νησί, από χθες μέχρι και την Δευτέρα , ο γνωστός μαθηματικός, συγγραφέας και ερευνητής κ. Νίκος Λυγερός.  

Μέσα από την εκπομπή Αντιθέσεις της Κρήτη ΤΒ έκανε και πάλι λόγο για έναν πλούτο που παραμένει στα αζήτητα και με αναφορές συγκεκριμένα στην Κρήτη μίλησε για εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου που θα μπορούν να βγάλουν τη χώρα από το οικονομικό αδιέξοδο.

Η Γαύδος έχει αποκλειστική οικονομική ζώνη και πρέπει να ενταχθεί στην ελληνική ΑΟΖ ξεκαθάρισε ο κορυφαίος επιστήμονας εξηγώντας τους λόγους που το συγκεκριμένο συνέδριο πραγματοποιείται στο ακριτικό νησί.

Μιλώντας με συγκεκριμένα επιστημονικά στοιχεία και παραθέτοντας και τους σχετικούς χάρτες ο κ. Λυγερός επανέλαβε πως η Ελλάδα έχει την μεγαλύτερη ΑΟΖ της Μεσογείου και πως στην Κρήτη και κάτω από το Καστελόριζο υπάρχουν τα μεγαλύτερα κοιτάσματα.

Από το ακριτικό νησί της Γαύδου οι επιστήμονες καλούν για μια ακόμη φορά την πολιτεία να προχωρήσουν χωρίς άλλη καθυστέρηση στην μονομερή ανακύρηξη της ελληνικής ΑΟΖ και να μην αφήσουν κι άλλο τον ορυκτό πλούτο  στην αφάνεια όσο η χώρα βυθίζεται όλο και πιο βαθιά στην φτώχεια και το οικονομικό αδιέξοδο

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News