default-image

32χρονη με τρία παιδιά και χωρίς πόρους

Κρήτη
32χρονη με τρία παιδιά και χωρίς πόρους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα ακόμα πρωινό, που η 32 χρονη Γαρυφαλλιά Λ, παίρνει τα παιδιά της και τα φέρνει στο παρκάκι στην περιοχή του Τάλως, για να μη γίνεται άλλο βάρος στην αδελφή και τον γαμπρό της, ήταν το χθεσινό. Διότι, έχει και η αδελφή της, τρία μικρά παιδιά και δύσκολα τα βγάζει πέρα. Αλλά η σοβαρή ασθένεια του κοριτσιού τους, που πάσχει από νεφρική ανεπάρκεια και ακροβατεί καθημερινά ανάμεσα στην φαρμακευτική αγωγή και στην αιμοκάθαρση καταφέρνοντας προς το παρόν οριακά να γλυτώσει το μηχάνημα, έχει κάνει τους δυο γονείς να πνίγουν την ντροπή τους και να παραμένουν στο σπίτι που τους φιλοξενεί. Έτσι, από τότε που έκλεισαν τα σχολειά, η Γαρυφαλλιά καταφεύγει τα πρωινά στο πάρκο με τα παιδιά της και ο 34χρονος άνεργος σύζυγος της περιπλανιέται για δουλειά, αλλά χωρίς κανένα αποτέλεσμα. "Κοντεύω να τρελαθώ", μας λέει και ζητάει από την ίδια την κοινωνία, βοήθεια για να τα βγάλει πέρα, μήπως και καταφέρουν να ξαναστήσουν το νοικοκυριό που είχαν πριν απολυθεί ο άνδρας, για να μεγαλώσουν τα παιδιά, να αποκατασταθεί και η υγεία της κόρης τους, καθώς θα μεγαλώνει!

"Προσπαθώ κι εγώ να βοηθήσω... Γράψτε κι εσείς στην εφημερίδα και Ο Θεός είναι μεγάλος", λέει χαρακτηριστικά στη "Ν.Κρήτη" για το δράμα της οικογένειας αυτής, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης, που όσο μπορεί δίνει στη Γαρυφαλλιά τρόφιμα, που αναγνωρίζοντας το και η ίδια μας λέει ότι "αν δεν ήταν ο άνθρωπος αυτός, δεν ξέρω που μπορεί να είχα φτάσει από την απελπισία μου"...

Δουλειά για τον σύζυγο και ένα σπίτι με χαμηλό ενοίκιο, χωρίς να είναι αναγκασμένη να δώσει προκαταβολές μπροστά, είναι σε αυτή τη φάση ότι καλύτερο θα ήθελε για την οικογένεια της. Αλλά όπου και αν απευθύνεται, της ζητάνε μπροστά τρία ενοίκια, χωρίς να μπορεί να βρει τα χρήματα. Άλλωστε, χωρίς δουλειά ο άνδρας της, πώς θα πληρώνουν τα επόμενα ενοίκια; Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση τους. Και η απόφαση της ίδιας, να καταφύγει στη δημοσιοποίηση του δράματος τους, είναι πραγματικά μεγάλη και δύσκολη. Το μόνο που ζητάει από μας, είναι να μην δείξουμε το πρόσωπο της. Όχι γιατί ντρέπεται η ίδια. Αλλά για τα παιδιά. "Είναι μεγάλα πια και δεν θέλω να πληγώνονται"...

Η ώρα είναι λίγο μετά τις 10.30' χθες. Η Γαρυφαλλιά Λ. στέκεται κοιτάζοντας το γαλάζιο της θάλασσας, στην περιοχή του Τάλως. Πιο πέρα η κόρη της κάθεται στο παγκάκι σκεφτική. Και το μικρότερο παιδί της, παίζει στην παιδική χαρά. Ο μεγάλος γιος είναι κάπου με τους φίλους του και ο σύζυγος, όπως κάνει κάθε πρωί εδώ και μήνες, βρίσκεται στο δρόμο ψάχνοντας για δουλειά. "Σε λίγο θα μου πουν ότι πεινάνε. Δεν έχω ένα ευρώ στην τσέπη για να τους αγοράσω κάτι. Δεν έχω τίποτα, το καταλαβαίνετε"; Η Γαρυφαλλιά βουρκώνει. Όπως λέει, δεν μπορεί παρά να ξαναγυρίσει πίσω στο σπίτι που τη φιλοξενούν, αφού εξαντλήσει όμως όσο περισσότερες ώρες μπορεί στην παιδική χαρά. "Γυρίζω με τα παιδιά το βράδυ. Βλέπω ότι γινόμαστε βάρος. Πρέπει να βρεθεί δουλειά και σπίτι σύντομα. Δεν πάει άλλο", ξεσπάει η 32 χρονη κοπέλα.

Η ιστορία

Η ίδια όπως και η αδελφή της, κατάγονται από την Πάτρα και έχουν παντρευτεί ηρακλειώτες. Μέχρι πριν από επτά μήνες, ζούσαν μια ζωή πολύ δύσκολη όπως όλοι, αλλά φυσιολογική. "Είχαμε σπίτι, το ενοικιάζαμε. Αλλά με την κατάσταση αυτή...έμεινε ο άνδρας μου χωρίς δουλειά και δεν μπορούσαμε να το κρατήσουμε". Ο άνδρας της κοπέλας, είναι 34 χρόνων και έκανε μεταφορές ως οδηγός με δικό του αυτοκίνητο. "Έχει επαγγελματικό δίπλωμα και γενικά κάνει διάφορες δουλειές. Όποιος ενδιαφέρεται ας επικοινωνήσει μαζί μου", λέει η Γαρυφαλλιά.

Τα παιδιά είναι στην ηλικία των 14 ετών ο μεγάλος, των 13 ετών η κόρη που έχει το πρόβλημα υγείας και ο μικρός είναι εννέα ετών. "Είναι καλοί μαθητές τα παιδιά μου", μας είπε στο σημείο αυτό. "Αλλά ο μεγάλος τώρα έχει αρχίσει να μην θέλει να συνεχίσει το σχολείο"... Για το κορίτσι, μας λέει πως "οι γιατροί λένε ότι θα υποφέρει μέχρι 20 ετών. Και αυτό αν δεν χρειαστεί να κάνει αιμοκάθαρση μέχρι τότε. Προς το παρόν το παλεύουμε. Ευτυχώς που μας βοηθάει η Πρόνοια που μας έβγαλε βιβλιάριο ασθενείας"...

Το κορίτσι αρρώστησε όταν ήταν ενός έτους. "Στα συσσίτια της Αγίας Τριάδας, την πρώτη φορά που πήγαμε για να φάμε, τους ζήτησα να μην βάζουν αλάτι στο φαγητό της κόρης μου γιατί δεν κάνει. Αλλά μας είπαν ότι οι μερίδες είναι μεγάλες και δεν μπορούν να έχουν χωριστή μερίδα για το παιδί. Φυσικά, πάλι καλά που έχουμε τη δυνατότητα να τρώμε κάποιες φορές και στα συσσίτια. Δεν έχουμε και δυνατότητες να κάνουμε κάτι άλλο, αν θέλουμε να αποφεύγουμε να επιβαρύνουμε την οικογένεια της αδελφής μου", λέει η Γαρυφαλλιά.

Λογαριασμός τραπέζης

Η 34 χρονη Γαρυφαλλιά Λ. καλεί τους ανθρώπους που θέλουν και μπορούν να την ενισχύσουν οικονομικά, να βάλουν χρήματα στην ALFA BANK στον λογαριασμό: 664-002101-173385. Και να επικοινωνούν μαζί τη για δουλειά και σπίτι προς ενοικίαση, στο κινητό τηλέφωνο 6986051100.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News