Κρήτη

Επίσπευση των ερευνών ζητούν οι εκπαιδευτές

Το τελευταίο διάστημα συνέβησαν γεγονότα πολύ σοβαρά, πρωτόγνωρα  για την πόλη μας, και την κλειστή κοινωνία που δραστηριοποιούμαστε επαγγελματικά λένε οι εκπαιδευτές οδηγών.

 Όλα αυτά έχουν σχηματίσει μια αρνητική εικόνα για τον κλάδο μας, ωστόσο αποτελεί πάγια και διαρκή θέση του σωματείου μας η καταδίκη κάθε φαινομένου χρηματισμού και διαφθοράς εάν και εφόσον συμβαίνει.

Θα θέλαμε να ζητήσουμε την επίσπευση των ερευνών και την απόδοση ποινικών ευθυνών και διοικητικών κυρώσεων, εφόσον προκύψουν με τεκμηριωμένες αποδείξεις και αδιάσειστα στοιχεία.

 Έτσι ώστε να πάψουν να πλανώνται σκιές και υποψίες σε συνάδελφους και υπάλληλους. Είναι άδικο να εισπράττει ο κλάδος την υποψία και την χλεύη του κόσμου,  να κοιταζόμαστε με καχυποψία μεταξύ μας , και οι φήμες να δίνουν και να παίρνουν.

 Σε καμία περίπτωση δεν θα θέλαμε συγκάλυψη της υπόθεσης αλλά ζητάμε πολύ προσεκτική ερευνά, έτσι ώστε να μην σπιλωθούν άνθρωποι που φέρεται να εμπλέκονται χωρίς όπως προείπαμε να υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία.

 Ο κλάδος μας έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη.

 Αποτελεί επιτακτική ανάγκη εδώ και χρόνια ο εκσυγχρονισμός και η αναμόρφωση του συστήματος εξέτασης και εκπαίδευσης. Αυτό αποτελεί πλέον μονόδρομο εάν πραγματικά ενδιαφερόμαστε για την οδική ασφάλεια πεπαλαιωμένο και επικίνδυνο υπάρχον σύστημα θέλει εκ βάθρων ανανέωση ήταν πιο λογικό να λέγαμε κατεδάφιση έτσι ώστε η εκπαίδευση των οδηγών και κατά επέκταση η βελτίωση της οδικής ασφάλειας να στηθεί πάνω σε νέα βάση και να αποκτήσει μια υγιή μορφή,  ώστε να σταματήσουμε πια να θρηνούμε καθημερινά τις απώλειες σε ανθρώπινες ζωές.

 Προς αυτήν την κατεύθυνση θα πρέπει να κινηθεί η πολιτεία εάν καταφέρει να αποβάλει τον στρουθοκαμηλισμό που την διακατέχει.

 Στα πλαίσια αυτής της λογικής το σωματείο εκπαιδευτών Ν. Ηρακλείου ανέλαβε την πρωτοβουλία και κατέθεσε προτάσεις στην επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΟΔΗΓΗΣΗΣ - ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Σχόλια