default-image

Καταγγελία στοχοποίησης εκπαιδευτικών

Κρήτη
Καταγγελία στοχοποίησης εκπαιδευτικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την στοχοποίηση εκπαιδευτικών του 11ου Δημοτικού σχολείου Χανίων καταγγέλλει ο σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών.

Σε δελτίο τύπου αναφέρει:

''Πρόσφατα, με αφορμή τη πραγματοποίηση της γιορτής λήξης της σχολικής χρονιάς, οι συνάδελφοι του 11ου ΔΣ Χανίων στοχοποιήθηκαν από φασιστικό σάιτ.

Ο λόγος ήταν επειδή η γιορτή είχε ως θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Οι συνάδελφοι έχουν την απόλυτη στήριξη του Συλλόγου και την απερίφραστη καταδίκη των όποιων ενεργειών γνωστών ακροδεξιών χώρων που στόχο έχουν την τρομοκράτηση των εκπαιδευτικών.

 Δηλώνουμε ότι θα υπερασπιστούμε αυτό που έχουμε κάνει κατ' επανάληψη στο παρελθόν. Θα υπερασπιστούμε την παιδαγωγική ελευθερία και τη δυνατότητα των εκπαιδευτικών να επιλέξουν το θέμα και τον τρόπο διδασκαλίας που θεωρούν αναγκαίο.

 Δεν πρόκειται να ζητούμε την άδεια από τους νεοναζί για το τι εγκρίνουν και τι όχι προκειμένου να το διδάξουμε στα σχολειά μας.

 Θα υπερασπιστούμε τους μαθητές μας και τους συναδέλφους μας από παρόμοιες επιθέσεις. Σήμερα που οι μαθητές μας ιδιαίτερα αυτοί που προέρχονται από άλλες χώρες έχουν γίνει στόχος των φασιστών δηλώνουμε ότι δεν θα αφήσουμε κανένα να απλώσει χέρι επάνω τους.

 Ζητούμε την απομόνωση τέτοιου είδους φαινομένων.

Δε θα ανεχθούμε κανένα εμπόδιο ή πρόσχημα λόγω καταγωγής στην εγγραφή των μαθητών μας στα σχολεία τη νέα σχολική χρονιά.

Κανένας ανοιχτά δηλωμένος φασίστας δεν θα γίνει αποδεκτός από το σύλλογο  μας''.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News