Κρήτη

Ανάπλαση του μνημείου Πεσόντων του Σάρχου

Υπεγράφη από το δήμαρχο Μαλεβιζίου Κώστα Μαμουλάκη, η σύμβαση ανάπλασης του μνημείου πεσόντων του Σάρχου.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, αντικατάσταση της φθαρμένης στήλης με τα ονόματα των πεσόντων - πολλά από τα οποία έχουν σβήσει από το χρόνο - πλακοστρώσεις, επενδύσεις με μάρμαρο και πέτρα, βελτίωση του χώρου πρόσβασης στο μνημείο, αλλά και διαμόρφωση του υπόγειου χώρου όπου υπάρχει το οστεοφυλάκιο των πεσόντων. Το έργο έχει προϋπολογισμό 11.440 €, χρηματοδοτείτε από ίδιους πόρους του δήμου Μαλεβιζίου και αναμένεται να είναι έτοιμο σε λιγότερο από ένα μήνα.

Ο δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε ότι: «Πραγματοποιώντας στοχευμένες αναπλάσεις σε όλους τους οικισμούς του δήμου μας, οδεύουμε στον στόχο που έχουμε θέσει ως δημοτική αρχή, να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες έτσι ώστε να αναδειχτεί με τον καλύτερο τρόπο η ιστορία και ο πολιτισμός του Μαλεβιζίου. Θέλουμε να καταστήσουμε κάθε οικισμό, μικρό ή μεγάλο, ως ένα μοναδικό τόπο επίσκεψης για τους επισκέπτες μας, να αναδείξουμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του και να τονώσομε τις μικρές, τοπικές οικονομίες. Ο οικισμός του Σάρχου, με το ένδοξο παρελθόν και την πλούσια ιστορία του, αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της πορείας που έχουμε χαράξει».

Παρόντες στην υπογραφή της σύμβασης ήταν και ο πρόεδρος του οικισμού Γιώργος Αδαμάκης και η επιβλέπουσα μηχανικός Έρρικα Ζαχαριαδάκη.

Σχόλια