default-image

Από την Κρήτη άρχισε τη δράση της η Σέρβα που δραπέτευσε

Κρήτη
Από την Κρήτη άρχισε τη δράση της η Σέρβα που δραπέτευσε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από την Κρήτη άρχισε την "καριέρα" της στο χώρο του εγκλήματος η διαβόητη Σέρβα από τους "ρόζ πάνθηρες", η οποία απέδρασε με κινηματογραφικό τρόπο από τον Κορυδαλλό.

Μαζί με ομάδα συνεργών της ήταν η πρωταγωνίστρια σε μια σειρά ληστειών και διαρρήξεων σε κοσμηματοπωλεία στο νησί την περίοδο 2003 - 2007.

Η σπείρα όμως είχε επιλέξει ως ορμητήριο την περιοχή της Χερσονήσου, όπου τα μέλη της διέπραξαν και την τελευταία τους διάρρηξη σε κοσμηματοπωλείο πριν συλληφθούν από άνδρες του Τμήματος Χερσονήσου.

Η άκρως εντυπωσιακή κολλονή, ωτόσο,  βγήκε "λάδι" από τους συνεργούς της και πολύ σύντομα αφαίθηκε ελεύθερη για να εξελιχθεί μέσα σε λίγα χρόνια στην πιο διάσημη χρυοδάκτυλη στην Ευρώπη και όχι μόνο, μέσα από τη συμμετοχή της στη σπείρα που έγινε γνωστή ως οι "ροζ πάνθηρες"

Η 42χρονη σήμερα γυναίκα είναι πρώην αθλήτρια του μπάσκετ και συνελήφθη τελευταία φορά τον Μάρτιο του 2012 για κλοπές στη χώρα μας.

Η σωφρονιστική υπάλληλος που είχε υπό την επίβλεψή της την 43χρονη σέρβα κρατούμενη, τέθηκε σε διαθεσιμότητα. Η απόδραση υλοποιήθηκε με τη βοήθεια άνδρα, σερβικής καταγωγής επίσης, ο οποίος μπήκε στη φυλακή με το πρόσχημα ότι θα της παρέδιδε χρώματα για εργασία ελαιοχρωματισμού με την οποία ασχολείτο. Υπάρχουν αναφορές ότι ο άνδρας ήταν οπλισμένος.

Μαζί κατάφεραν να αφοπλίσουν την σωφρονιστική υπάλληλο που επέβλεπε την κρατούμενη, της πήραν τα κλειδιά και βγήκαν από την κύρια είσοδο.

Επιβιβάστηκαν σε δίκυκλο που είχε σταθμεύσει ο άνδρας έξω από το κτίριο και εξαφανίστηκαν.

Από τον υπουργό Δικαιοσύνης διατάχθηκε πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση για τις συνθήκες απόδρασης της 43χρονης, την οποία θα διενεργήσει ο αρμόδιος εισαγγεέας, ενώ έρευνα διεξάγει παράλληλα και η ΕΛ.ΑΣ

Οι "Ροζ Πάνθηρες"

Πρόκειται για διεθνές κύκλωμα ληστών με ρίζες στην ανατολική Ευρώπη και με πολύκροτες ληστείες στο ενεργητικό τους. Το προσωνύμιο τους δόθηκε από την Ιντερπόλ, λόγω της προτίμησης που δείχνουν στα κοσμηματοπωλεία και στην ικανότητά τους καθώς ορισμένες από τις ληστείες τους έχουν χαρακτηριστεί "έργα τέχνης".

Έχουν να επιδείξουν "έργο" σε όλην την Ευρώπη αλλά και στην Ιαπωνία, ενώ φέρονται να εμπλέκονται σε μεγάλες ληστείες και στο Ντουμπάι.

Θεωρείται ότι βρίσκονται πίσω από τη ληστεία του κοσμηματοπωλείου Harry Winston στο Παρίσι το 2008, όταν οι δράστες έφυγαν με κοσμήματα άξιας τουλάχιστον 80 εκ. ευρώ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News