default-image

Μήνυση για την απάτη στο ΙΚΑ

Κρήτη
Μήνυση για την απάτη στο ΙΚΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μηνυτήρια αναφορά καταθέτει σήμερα ο διοικητής του ΙΚΑ Ηρακλείου στην Εισαγγελία.

Το νέο σκάνδαλο στο οποίο φέρεται λογίστρια να συντονίζει απάτη πολλών χιλιάδων ευρώ κατά του Ιδρύματος έχει προκαλέσει αναστάτωση, με Εισαγγελία, ΣΔΟΕ και ΙΚΑ να ενώνουν τώρα τις δυνάμεις τους για να φτάσουν στην άκρη του κουβαριού της υπόθεσης.

Την ίδια ώρα η οικογένεια της οποίας ιδιοκτησία ήταν το συνεργείο που εμπλέκεται στην υπόθεση, κατέθεσε χθες καταγγελία, με τη σύζυγο του ιδιοκτήτη της επιχείρησης να μιλάει σοκαρισμένη στη "Ν.Κ." για την υπόθεση απάτης στην οποία έχουν εμπλακεί εδώ και δύο χρόνια χωρίς να το γνωρίζουν.

Με ταυτότητα που είχε χάσει ο πραγματικός ιδιοκτήτης εδώ και τρία χρόνια, άγνωστος έως τώρα εμφανιζόταν στο ΙΚΑ Ηρακλείου και παρίστανε τον ιδιοκτήτη του συνεργείου αμμοβολών που είχε ασφαλίσει 8 εργαζόμενους στην επιχείρησή του.

Μια επιχείρηση που, σύμφωνα με την οικογένεια του αληθινού ιδιοκτήτη δεν λειτουργεί και τα βιβλία της θα έπρεπε να έχουν κλείσει εδώ και δύο χρόνια.

«Είμαι πολύ σοκαρισμένη από τα γεγονότα και ιδιαίτερα στεναχωρημένη. Άλλωστε ο άνδρας μου βρίσκεται στη Γεωργία, όπου βγάζει το μεροκάματό του, και είμαι μόνη εδώ», αναφέρει η σύζυγος του Θανάση Μανελιάδη, Νάνα.

Όπως καταγγέλλει, η οικογένεια ανέθεσε σε λογίστρια το γραφειοκρατικό κλείσιμο των βιβλίων της επιχείρησης, ωστόσο εκείνη δεν το έκανε ποτέ, ενώ αντιθέτως ασφάλισε τον εαυτό της ως εργαζόμενη σε αυτήν.

Μαζί με τους υπόλοιπους 7 εμφανίζεται να απολαμβάνει όλων των ασφαλιστικών προνομίων, ενώ όλοι ήταν ψευδώς δηλωμένοι ως εργαζόμενοι.

Η δικηγόρος της οικογένειας κ. Καλλιόπη Μαραβελάκη μετέβη στο ΙΚΑ Ηρακλείου για περαιτέρω ενημέρωση, με τα στοιχεία από εκεί να προκαλούν σοκ.

Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης Αθανάσιος Μανελιάδης φέρεται να έχει εμφανιστεί ο ίδιος στο ΙΚΑ, να έχει υπογράψει και να έχει βάλει τη σφραγίδα της επιχείρησης σε πολλά εργασιακά έγγραφα.

«Ήδη έχουμε κάνει καταγγελία για την υπόθεση και επειδή τυγχάνει να έχω αντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας του πελάτη μου αύριο θα την καταθέσω. Ευτυχώς για τον πελάτη μου η ταυτότητα που εμφανίζεται στο ΙΚΑ έχει εκδοθεί το 2001 και είναι αυτή που έχει δηλώσει και στις Αρχές ότι έχασε. Η ταυτότητα που χρησιμοποιεί έχει εκδοθεί το 2009 και αυτή τη φωτοτυπία θα παραδώσω αύριο», αναφέρει η δικηγόρος.

Μάλιστα σήμερα αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ο διοικητής του ΙΚΑ να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά, ενώ είναι σε συνεχή επικοινωνία και με το ΣΔΟΕ.

Ασφαλείς δε πληροφορίες αναφέρουν ότι η οικονομική υπηρεσία έχει και στο παρελθόν ασχοληθεί με την εν λόγω λογίστρια.

Σύμφωνα με τα ως τώρα στοιχεία και τις πληροφορίες που έχουν συλλεχτεί, όλη η διαδικασία έγινε ηλεκτρονικά, με το φερόμενο ιδιοκτήτη του συνεργείου κ. Αθανάσιο Μανελιάδη να έχει κωδικούς διαχείρισης των υποθέσεών του στο ΙΚΑ.

Μάλιστα οι ομοιότητες της υπόθεσης με τις υποθέσεις που όλο και συχνότερα έρχονται στο φως στην υπόλοιπη Ελλάδα καταδεικνύουν ότι ίσως να πρόκειται για ένα κομμάτι μιας καλοστημένης απάτης που ξεζουμίζει για χρόνια το ΙΚΑ.

Για την υπόθεση έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και το γραφείο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στο Ηράκλειο, τοπικά στελέχη των οποίων τονίζουν ότι δε θα πάψουν τον αγώνα μέχρι την πλήρη διαλεύκανσή της.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News