default-image

Ρύθμιζει οφειλές ο Δήμος Ιεράπετρας

Κρήτη
Ρύθμιζει οφειλές ο Δήμος Ιεράπετρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή του, ο Δήμος Ιεράπετρας, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δήμο ρυθμίζονται ύστερα από αίτηση των οφειλετών. Στην ρύθμιση υπάγονται υποχρεωτικά όλες οι οφειλές ή δόσεις οφειλών που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες με βάση τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων  Εσόδων (ΚΕΔΕ) έως την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για υπαγωγή στη ρύθμιση, εφόσον το σύνολο των βασικών οφειλών δεν υπερβαίνει τις 10.000 ευρώ όταν πρόκειται για φυσικά πρόσωπα και τις 75.000 € όταν πρόκειται για  νομικά πρόσωπα.

Η αίτηση του οφειλέτη για την υπαγωγή στη ρύθμιση υποβάλλεται στον οικείο Δήμο το αργότερο μέχρι στις 7 Οκτωβρίου του 2012. Οι οφειλές δύνανται να καταβληθούν εφάπαξ ή σε μηνιαίες δόσεις, ενώ όταν ο αριθμός των δόσεων υπερβαίνει τις 24, το αίτημα εξετάζεται ξεχωριστά. Για εφάπαξ εξόφληση καταβάλεται μόνο το ποσό της οφειλής και διαγράφεται το συνολικό ποσό των προσαυξήσεων. Το συνολικό ποσό κάθε δόσης δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 100 ευρώ.   

Οι οφειλέτες που εμπίπτουν στις παραπάνω διατάξεις πρέπει να υποβάλλουν αίτηση στο Τμήμα Εσόδων του Δήμου Ιεράπετρας για ρύθμιση της οφειλής τους.  Πληροφορίες στα τηλέφωνα 28423-40333 και 40311.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News