default-image

Θερμή υποδοχή για Φούχτελ

Κρήτη
Θερμή υποδοχή για Φούχτελ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τα καλύτερα λόγια  μίλησε για την συνεργασία που έχει ξεκινήσει με την περιφέρεια Κρήτης, ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Γερμανίας, κ. Χανς - Γιοακίμ Φούχτελ .Χαρακτήρισε "λαμπρό παράδειγμα" την εν λόγω συνεργασία που όπως υπογράμμισε έχει στόχο την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, Στο επίκεντρο βρίσκονται μεταξύ άλλων τα θέματα που αφορούν την ανεργία, τις εξαγωγές ,και τα απορρίμματα. Οι ελληνογερμανικη φιλία  είναι δυνατή ανέφερε και όχι σαν τις εφήμερες του facebook , ενώ όταν ρωτήθηκε για τις κατοχικές αποζημιώσεις και τα χρήματα με τα οποία αμείβονται οι Έλληνες  δήλωσε αναρμόδιος    

Θερμή υποδοχή στον Χανς - Γιοακίμ Φούχτελ από τους πολίτες κατά του χρέους και το ΣΥΡΙΖΑ χθες και σήμερα στο Ηράκλειο.

Ο Γερμανός Ομοσπονδιακός υπουργός έγινε δεκτός με αντιδράσεις και σκληρές ανακοινώσεις.

"Ούτε βήμα πίσω: Μνημόνια-τρόικα ΤΕΛΟΣ!"

Αυτή είναι η μόνη ρεαλιστική λύση για το λαό μας και όλους τους λαούς της Ευρώπης

Συνεχίζουμε τον αγώνα για ανεξαρτησία και δημοκρατία! Για να νικήσει η ελπίδα!'' αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

"Οι πολίτες της Κρήτης δηλώνουμε πως «δεν πουλάμε» ούτε στον κ. Φούχτελ ούτε στην κουστωδία συμβούλων και επιχειρηματιών που έρχονται ως νέοι κατακτητές στο νησί.

Εναντιωνόμαστε στην εκποίηση του πλούτου της περιοχής μας (εκτάσεις για ανανεώσιμες πηγές, πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ, πρώην βάση Γουρνών κτλ) που υποκρύπτονται στον όρο ανταλλαγή τεχνογνωσίας", δηλώνουν μεταξύ άλλων οι πολίτες κατά του χρέους.

Αντίθετος στο να συναντηθεί μαζί του και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Κριτσωτάκης μιλώντας στο ράδιο 9,84.

"Αρνούμαι να παραστώ σε οποιαδήποτε συνάντηση με τον κο Φούχτελ", είπε συγκεκριμένα ο κος Κριτσωτάκης , στο Γιώργο Σαχίνη.

"Θα αποτελούσε πράξη εθελοδουλίας η οποιαδήποτε συνάντηση μαζί του, με αυτή του την ιδιότητα καθώς ο Γερμανός υφυπουργός αποκαλείται και αρμόδιος για θέματα Ελλάδας" πρόσθεσε ο Βουλευτής.  

Έντονη ήταν η αντίδραση του περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη που είπε στο ράδιο 9,84: "Από την πρώτη στιγμή στόχος μας ήταν η εξωστρέφεια της Κρήτης η ηρεμία και η ασφάλεια".

 Λόγω των αντιδράσεων κλειστή σύσκεψη πραγματοποιείται τελικά στην περιφέρεια, όπου μεταφέρθηκε και η συγκέντρωση των αντιδρώντων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News