default-image

Στη μάχη κατά της ανεργίας η Αρχιεπισκοπή Κρήτης

Κρήτη
Στη μάχη κατά της ανεργίας η Αρχιεπισκοπή Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε πως όποιος συμπολίτης μας έμενε άνεργος ή δεν μπορούσε να βρει δουλειά είχε τη δυνατότητα να απευθυνθεί στον ΟΑΕΔ. Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης αλλάζει - προς το ευχάριστο - αυτά που ξέραμε, καθώς τους τελευταίους δυόμισι μήνες έχει αναλάβει τη λειτουργία Γραφείου Εύρεσης Εργασίας, μέσω του οποίου μπορούν να βρουν εργασία οι άνεργοι συνάνθρωποί μας.

Για το θέμα αυτό επικοινωνήσαμε με την υπεύθυνη του Γραφείου κ. Ευγενία Αυγενάκη. «Οποιοσδήποτε συμπολίτης μας δεν έχει δουλειά μπορεί να απευθυνθεί στο Γραφείο μας. Ο ενδιαφερόμενος μπορεί είτε να μας επισκεφθεί (Αγίου Μηνά 25, Ηράκλειο) και να μας δώσει το βιογραφικό του, είτε να επικοινωνήσει μαζί μας τηλεφωνικά», είπε αρχικά η κ. Αυγενάκη, η οποία συνέχισε λέγοντας: «Εμείς δε ζητάμε κάποιο πιστοποιητικό που να φανερώνει ότι ο ενδιαφερόμενος είναι άνεργος. Φυσικά, αν υπάρχει κάρτα ανεργίας, καλό θα είναι να αναφέρεται, αφού λαμβάνεται υπόψη από τους εργοδότες... Από εκεί και πέρα ξεκινάει η δική μας δουλειά. Ποια είναι αυτή; Καταρχάς, μελετάμε το βιογραφικό του ανέργου και μέσω των προσόντων που διαθέτει και τις σπουδές που έχει κάνει ψάχνουμε να του βρούμε δουλειά προς την ανάλογη κατεύθυνση. Αυτό γίνεται είτε διά ζώσης μέσω συναντήσεων με εργοδότες, είτε μέσω διαδικτύου, ή μέσω αγγελιών από εφημερίδες».

Η κ. Αυγενάκη δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη ραγδαία αύξηση που παρουσιάζει η ανεργία στους κατοίκους του Ηρακλείου: «Τους τελευταίους δυόμισι μήνες που "τρέχουμε" το πρόγραμμα έχουμε βρει δουλειά σε περίπου δέκα άτομα, δυστυχώς όμως οι συμπολίτες μας που απευθύνονται σε μας αναζητώντας εργασία αυξάνονται μέρα με τη μέρα. Τρεις με τέσσερις άνεργοι μάς δίνουν τα βιογραφικά τους κατά μέσο όρο τη μέρα, ενώ πολλές φορές ο αριθμός αυτός υπερδιπλασιάζεται. Προχθές, για παράδειγμα, πέρασαν από τα γραφεία μας πάνω από δέκα άτομα. Η κατάσταση είναι απελπιστική, αφού δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο να έχουμε γραμμένα στις λίστες μας όλα τα μέλη μιας οικογένειας. Ακόμη, να επισημάνουμε το γεγονός ότι, εκτός από τους ντόπιους, τη βοήθειά μας ζητούν και μετανάστες. Το πρόβλημα της ανεργίας είναι τεραστίων διαστάσεων κι εγώ προσωπικά δεν περίμενα μέχρι και πριν λίγο καιρό ότι συνάνθρωποί μας μπορεί να ζουν υπό τόσο άσχημες συνθήκες».

Το Γραφείο Εύρεσης Εργασίας λειτουργεί από Δευτέρα ως Παρασκευή, από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, και βρίσκεται στο κτήριο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης. Υπεύθυνη του Γραφείου είναι η κ. Ευγενία Αυγενάκη, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2810/335.860.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News