default-image

"Τοξικός" εφιάλτης σε παραλία στου Κοκκίνη

Κρήτη
"Τοξικός" εφιάλτης σε παραλία στου Κοκκίνη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χημική βόμβα από ισχυρό εντομοκτόνο που ασυνείδητοι πέταξαν στη θάλασσα, τρομοκράτησε σήμερα το μεσημέρι την παραλία στου Κοκκίνη στο Ηράκλειο και είχε ως άμεση επίπτωση ένα τρίχρονο αγοράκι να υποστεί εγκαύματα στο σώμα του και να οδηγηθεί επειγόντως στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, χωρίς να κριθεί ως σοβαρή η κατάσταση της υγείας του, αφού έτυχε η "σαπουνάδα" από το τοξικό υλικό να μην μπει στο αυτί του! Η πρώτη υποψία προέκυψε από τους περίεργους αφρούς που εμφανίστηκαν στην ακροθαλασσιά , όπως μαρτυρά και η φωτογραφία της neakriti.gr.

Συναγερμός στις υπηρεσίες

Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες. Το κεντρικό λιμεναρχείο Ηρακλείου και ο επόπτης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης Αντώνης Παπαδάκης βρέθηκαν επί τόπου, απομάκρυναν όλους τους λουόμενους από την περιοχή ενώ απαγόρευσαν και την κολύμβηση, καλώντας το δήμο Χερσονήσου που τοποθέτησε κόκκινη κορδέλα, για να μην πάνε εκεί πολίτες και να έρθουν σε επαφή με το επικίνδυνο αυτό υλικό.

Οι πρώτες εκτιμήσεις του επόπτη δημόσιας Υγείας, είναι ότι πρόκειται μάλλον για απαγορευμένο εντομοκτόνο που είχαν πετάξει στη θάλασσα κάποιοι ασυνείδητοι από διερχόμενο πλοίο. Η συσκευασία που βρέθηκε δείχνει εντομοκτόνο ελληνικής προέλευσης, ενώ η σκουριά στο κουτί μαρτυρά πως ήταν πολύ καιρό στη θάλασσα μέχρι να ξεβραστεί και να αρχίσει να χύνεται στο νερό και να το ρυπαίνει. Ήδη η καταστροφή για το περιβάλλον θεωρείται ως σημαντική. Από δω και πέρα, καλούνται να εξετάσουν πως θα εξουδετερώσουν το υλικό αυτό οι αρμόδιες υπηρεσίες.

Το κεντρικό λιμεναρχείο Ηρακλείου ειδοποίησε αμέσως τον εισαγγελέα Ηρακλείου και έχει ξεκινήσει έρευνα για την υπόθεση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News