default-image

Η ημέρα της μουσικής στο Ηράκλειο

Κρήτη
Η ημέρα της μουσικής στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Δήμος Ηρακλείου στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσικής διοργανώνει την Πέμπτη 21 Ιουνίου στις 8:00 το βράδυ, στον προαύλιο χώρο της Βασιλικής του Αγ. Μάρκου συναυλίες με τα μουσικά του σύνολα ενόργανης μουσικής.

Η Φιλαρμονική θα ερμηνεύσει ένα καλλιτεχνικό πρόγραμμα με έργα ελαφριάς μουσικής του διεθνούς ρεπερτορίου και το Κουαρτέτο Εγχόρδων, με την πιανίστα Ελίνα Σκαρπαθιώτη, θα ερμηνεύσει το κουϊντέτο για πιάνο και έγχορδα του Αλεξάντερ Μποροντίν.

Η συμμετοχή του Δήμου στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσικής δεν περιορίζεται μόνο σε αυτήν την εκδήλωση. Ήδη έγινε μια παρουσία του  Κουαρτέτου Εγχόρδων σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου Κρήτης ενώ την Κυριακή 24 Ιουνίου οι τελειόφοιτοι σπουδαστές της σχολής πιάνου του Δημοτικού Ωδείου, θα παρουσιάσουν καλλιτεχνικό πρόγραμμα στην Βασιλική του Αγ. Μάρκου και την Δευτέρα 25 Ιουνίου στις 8:00 το βράδυ και πάλι στον προαύλιο χώρο της Βασιλικής, θα παρουσιαστεί ένα νέο καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τη Φιλαρμονική του Δήμου.

Όπως μας ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού- Περιβάλλοντος-Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου κ. Νίκος Ματζαπετάκης, τέτοιες εκδηλώσεις αποτελούν στις δύσκολες μέρες που διανύουμε μια ανάσα αισιοδοξίας και ομορφιάς μέσα από την ακατανίκητη δύναμη της μουσικής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News