default-image

Θύμα μαφιόζικης επίθεσης Κρητικός επιχειρηματίας

Κρήτη
Θύμα μαφιόζικης επίθεσης Κρητικός επιχειρηματίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τραύματα στη μέση και την κοιλιά, τα χέρια και τα πόδια νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό της Αθήνας ο γνωστός Κρητικός επιχειρηματίας Αθηναγόρας Ανδριαδάκης, ο οποίος έπεσε θύμα μαφιόζικης βομβιστικής επίθεσης με τη μορφή παγιδευμένου με εκρηκτικά δέματος που εξερράγη στα χέρια του...

Ο 42χρονος Κρητικός επιχειρηματίας, o οποίος είναι ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου "Μarmin Bay" στην Ελούντα και πατέρας ενός μικρού αγοριού, άνοιξε λίγο πριν τις 11 χθες το πρωί την πόρτα του διαμερίσματός του στην οδό Ήρας 18 στη Βουλιαγμένη, αφού πρώτα κάποιος του είχε χτυπήσει το κουδούνι. Ανοίγοντας είδε απέναντί του έναν άγνωστο άνδρα ηλικίας γύρω στα 50 με 55, ο οποίος του παρέδωσε ένα δέμα. Ως παραλήπτης έλαβε το "δώρο", το οποίο άρχισε ανυποψίαστος να ξετυλίγει, χωρίς να πηγαίνει ο νους του στο κακό, για να βρεθεί στη θέα μιας γλάστρας, την οποία μόλις κούνησε λίγο εξερράγη στα χέρια του τραυματίζοντάς τον πολύ σοβαρά, ενώ σε σημείωμα το οποίο συμπεριλαμβανόταν πάνω στο πακέτο αναφερόταν με νόημα: «Από έναν παλιό σου φίλο».

Ο εκκωφαντικός ήχος που ακολούθησε της έκρηξης ξεσήκωσε στο πόδι τους γείτονες, που πλησίασαν το διαμέρισμα του γνωστού στους κύκλους της Αθήνας ιδιοκτήτη της ξενοδοχειακής μονάδας, ενώ ταυτόχρονα ειδοποίησαν τις αστυνομικές Αρχές. Σε δήλωσή του ένοικος διαμερίσματος που βρίσκεται στον επάνω όροφο της μεζονέτας όπου έγινε η έκρηξη, τόνισε: «Άκουσα το θόρυβο, κατέβηκα αμέσως κάτω και είδα τον άνθρωπο πεσμένο στο πάτωμα, μέσα στα αίματα, να φωνάζει βοήθεια. Ειδοποίησα την Αστυνομία και πήγα κοντά του. Του έδωσα λίγο νερό και έμεινα μαζί του μέχρι που ήρθε το ασθενοφόρο».

Άμεσα στο σημείο έφτασε και ασθενοφόρο, το οποίο μετέφερε το βαριά τραυματία επιχειρηματία αρχικά στο Ασκληπιείο της Βούλας. Από εκεί όμως, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του, οπότε και εν συνεχεία διακομίστηκε στον Ερυθρό Σταυρό, προκειμένου να υποβληθεί σε λεπτή χειρουργική επέμβαση, καθώς έχει τραύματα στην κοιλιά και στη μέση. Η νοσηλεία του συνεχίζεται και σύμφωνα με τους γιατρούς έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Όπως πάντως τόνισε ο ίδιος στην πρώτη κατάθεση που έδωσε στην Αστυνομία, παρέλαβε το δέμα-βόμβα από έναν άνδρα ηλικίας 55 με 50 ετών, χωρίς να μπορεί να υποψιαστεί το παραμικρό.

Στον τόπο της έκρηξης βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή αξιωματικοί της Ασφάλειας και πυροτεχνουργοί, οι οποίοι ερευνούν την υπόθεση, εξετάζοντας όλα τα ενδεχόμενα, όπως και το αν ο άνδρας που παρέδωσε στον Κρητικό επιχειρηματία το δέμα-βόμβα είναι και ο δράστης, ή αν οι δράστες επέλεξαν να στείλουν το... δωράκι τους με "κούριερ", καλύπτοντας έτσι την ταυτότητά τους.

Το "χτύπημα" τώρα, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, έχει "ποινικό" και όχι "τρομοκρατικό" χαρακτήρα, ωστόσο πρόκειται για μια εξαιρετικά περίτεχνη κατασκευή. Όσον αφορά την αιτία της επίθεσης αυτής, πιθανολογείται ότι πρόκειται για ξεκαθάρισμα προσωπικών ή οικονομικών διαφορών που τυχόν είχε ο κοσμικός επιχειρηματίας. Το διαμέρισμα στο οποίο δέχτηκε την περίεργη αυτή επίθεση το είχε νοικιάσει πριν από λίγο καιρό και έμενε μόνος του, ενώ κοντά του έμεναν αρκετοί καλλιτέχνες και άλλοι κοσμικοί. Από την έκρηξη έσπασε η τζαμαρία αυτού και παράλληλα σημειώθηκαν ζημιές στο σαλόνι. Σημειώνεται ότι το θύμα είναι ένας από τους τέσσερις γιους του Μηνά Ανδριαδάκη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες τις προηγούμενες ημέρες είχε επισκεφτεί την Ελούντα για κάποιες επαγγελματικές του υποχρεώσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News