default-image

Κραυγή αγωνίας από τους καρκινοπαθείς

Κρήτη
Κραυγή αγωνίας από τους καρκινοπαθείς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τις κραυγές αγωνίας των εκατοντάδων καρκινοπαθών, που εκπέμπουν σήμα κινδύνου για την επείγουσα κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και απειλεί πλέον την ίδια τους τη ζωή, εξαιτίας της μη παροχής των φαρμακευτικών σκευασμάτων που έχουν άμεση ανάγκη, εκφράζουν σε ανοιχτή επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό κ. Παναγιώτη Πικραμμένο, τον υπουργό Υγείας κ. Χρήστο Κίττα, τον υπουργό Οικονομικών κ. Γεώργιο Ζαννιά αλλά και προς τους αρχηγούς των κομμάτων οι σύλλογοι καρκινοπαθών και τα μέλη της Διασωματειακής Επιτροπής Διεκδίκησης Δικαιωμάτων Καρκινοπαθών (ΔΕΔIΔΙΚΑ).

Με το πρόβλημα να έχει οξυνθεί προσλαμβάνοντας τις σημερινές τρομακτικές του διαστάσεις, οι σύλλογοι καρκινοπαθών και εθελοντών απευθύνονται, όπως λένε, στους άρχοντες του κράτους, σε μια ύστατη προσπάθεια να κατανοήσουν το μέγεθος της αγωνίας των ανθρώπων αυτών, καλώντας τους να λάβουν τις ευθύνες τους για το σοβαρό αυτό ζήτημα ζωής και θανάτου, το οποίο οδηγεί καθημερινά σε αδιέξοδο όχι μόνο ασθενείς με καρκίνο αλλά και άλλες κατηγορίες χρονίως πασχόντων.

Διακοπή θεραπείας

«Η διακοπή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους από τα ιδιωτικά φαρμακεία εξαναγκάζει τους καρκινοπαθείς σε διακοπή της θεραπείας τους, αφού δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ανταποκριθούν στο υψηλό κόστος των φαρμάκων τους, περιμένοντας, Κύριος οίδε, πότε θα αποζημιωθούν για αυτά από το ασφαλιστικό τους ταμείο. Λάβετε δε υπόψη σας ότι εκκρεμούν απλήρωτα τιμολόγια αγοράς αναλώσιμου υλικού (οξυγόνο, καθετήρες, ουροσυλλέκτες, τραχειοσωλήνες κ.λπ.), τα οποία εδώ και 6 μήνες καταθέτουν οι καρκινοπαθείς στα ασφαλιστικά τους ταμεία, έχοντάς τα ήδη πληρώσει στους ιδιώτες προμηθευτές. Όλα τα παραπάνω συνιστούν απειλή για τη ζωή των καρκινοπαθών και παίρνουν διαστάσεις ανθρωπιστικής καταστροφής, η άμεση αντιμετώπιση της οποίας είναι συνταγματικά επιβεβλημένη», αναφέρουν στην επιστολή τους οι σύλλογοι καρκινοπαθών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News