default-image

Αλλάζει εικόνα το Σταυροχώρι Ιεράπετρας

Κρήτη
Αλλάζει εικόνα το Σταυροχώρι Ιεράπετρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το "πράσινο φως" για την ανάπλαση του οικισμού Σταυροχωρίου πήρε ο Δήμος Ιεράπετρας μετά την ένταξη του έργου στο πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης ΟΠΑΑΧ. Το έργο έχει προϋπολογισμό 400 χιλιάδες ευρώ περίπου και προβλέπει η ανάπλαση των κοινοχρήστων χώρων στον οικισμό Σταυροχωρίου.

"Πρόκειται για σημαντικό έργο που θα λειτουργήσει στη λογική της αποκατάστασης αλλά και της δημιουργίας υποδομών που θα αναβαθμίσουν τον οικισμό. Η Δημοτική Αρχή έχει θέσει εξαρχής βασικό στόχο να προχωρήσει σε βελτιώσεις των υποδομών σε όλους τους οικισμούς και στο πλαίσιο αυτό η ένταξη του έργου στο Σταυροχώρι υπηρετεί αυτή τη στόχευση. Είναι ένα σημαντικό έργο που θα αλλάξει θετικά την εικόνα του χωριού", δηλώνει ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Σήφης Αναστασάκης.

Συγκεκριμένα θα γίνει ανάπλαση της κεντρικής πλατείας του οικισμού στη λογική επαναφοράς της στην παραδοσιακή της μορφή με απομάκρυνση άσχετων αισθητικά επεμβάσεων του σχετικά πρόσφατου παρελθόντος. Το υφιστάμενο σιντριβάνι στο κέντρο της πλατείας θα απομειωθεί από πρόσφατες προσθήκες και θα επανέλθει στην αρχική του μορφή. Το δάπεδο της πλατείας θα πλακοστρωθεί από πλάκες τοπικής πέτρας και σε κάποια σημεία από κυβολίθους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News