Ξενοδοχοϋπάλληλοι: Εξαντλητικά ωράρια και πρακτικές εργασιακού μεσαίωνα - Ψάχνουν για καλύτερες ευκαιρίες στο εξωτερικό (vid)

Κρήτη
Ξενοδοχοϋπάλληλοι: Εξαντλητικά ωράρια και πρακτικές εργασιακού μεσαίωνα - Ψάχνουν για καλύτερες ευκαιρίες στο εξωτερικό (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εργασιακή ασφυξία συνοδεύεται σε κάποιες περιπτώσεις με λεκτική αλλά και σωματική βία, όπως καταγγέλλουν συνδικαλιστές

Εξαντλητικά ωράρια και χωρίς αμοιβή συνθέτουν τη δυσάρεστη πραγματικότητα στον ξενοδοχειακό και τουριστικό κλάδο στο νομό Ηρακλείου για αρκετούς εργαζόμενους οι οποίοι προσπαθούν να αντεπεξέλθουν σε ένα δύσκολο εργασιακά περιβάλλον, όπου οι ελλείψεις σε προσωπικό χτυπούν κόκκινο.

Μάλιστα, η εργασιακή ασφυξία συνοδεύεται σε κάποιες περιπτώσεις με λεκτική αλλά και σωματική βία, όπως καταγγέλλουν συνδικαλιστές οι οποίοι ζητούν αυστηρούς ελέγχους και την ενεργοποίηση της κάρτας εργασίας.

Η άλλη όψη του νομίσματος είναι η αναζήτηση καλύτερων συνθηκών εργασίας από Κρητικούς εργαζόμενους σε ξενοδοχεία στο Ντουμπάι, στο Κατάρ, στις Σεϋχέλλες και σε άλλους εξωτικούς προορισμούς.

Αναλυτικότερα, ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει το φαινόμενο της υπερωριακής απασχόλησης εργαζομένων στα ξενοδοχεία, χωρίς αμοιβή, και ενώ βρισκόμαστε στην αρχή της τουριστικής σεζόν.

Πρόκειται για αρκετές περιπτώσεις, όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ηρακλείου ο οποίος περιγράφει τις δραματικές συνθήκες εργασίας αλλά και άλλες πρακτικές που παραπέμπουν σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα.

Την ανάγκη ενεργοποίησης της κάρτας εργασίας στα ξενοδοχεία τονίζει ο Νίκος Κοκολάκης.

Την ίδια ώρα, εκρηκτικές καταστάσεις επικρατούν και στον χώρο της κουζίνας σε αρκετές περιπτώσεις,  καθώς εργαζόμενοι καλούνται να βγάλουν δουλειά δύο ή και τριών ατόμων, όπως υποστηρίζουν συνδικαλιστές οι οποίοι δεν κρύβουν την ανησυχία τους και για τους επόμενους μήνες αιχμής της τουριστικής σεζόν.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, αρκετοί εργαζόμενοι αναζητούν διέξοδο στον ξενοδοχειακό και τουριστικό κλάδο στο εξωτερικό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News