Χερσόνησος: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 40χρονος για την υπόθεση του άνδρα που βρέθηκε νεκρός σε χωράφι

Κρήτη
Χερσόνησος: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 40χρονος για την υπόθεση του άνδρα που βρέθηκε νεκρός σε χωράφι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το θύμα, που ήταν τοξικομανής, είχε βρεθεί νεκρό σε ελαιώνα στην ευρύτερη περιοχή της Χερσονήσου στα τέλη του περασμένου Απριλίου

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής ο 40χρονος κατηγορούμενος για τον θάνατο του τοξικομανούς. Το θύμα είχε βρεθεί νεκρό σε ελαιώνα στην ευρύτερη περιοχή της Χερσονήσου στα τέλη του περασμένου Απριλίου. 

Δύο άνδρες, που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση του 40χρονου άνδρα πέρασαν το πρωί το κατώφλι των Δικαστηρίων προκειμένου να απολογηθούν. Πρόκειται για τον συνομήλικο φίλο του εκλιπόντος, τον 40χρονο που αφέθηκε τελικά ελεύθερος με όρους, ο οποίος κατηγορείται για θανατηφόρα έκθεση, καθώς κι έναν 45χρονο, ο οποίος φέρεται ως το άτομο που τους είχε προμηθεύσει με ναρκωτικά. Ο 45χρονος κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών.

Αμφότεροι οδηγήθηκαν ενώπιον της ανακρίτριας Ηρακλείου νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής 9 Ιουνίου. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του 40χρονου κατηγορούμενου, ο τελευταίος υποστηρίζει ότι, όταν άφησε τον φίλο του σε ελαιώνα στην Άνω Χερσόνησο, εκείνος ήταν ζωντανός.

Ο άτυχος άνδρας είχε ξεψυχήσει μετά από χρήση ναρκωτικών που έκανε και εντοπίστηκε νεκρός κάτω από ελιά στην Άνω Χερσόνησο Ηρακλείου. Η χαροκαμένη μητέρα του εξαρχής επέμενε ότι το παιδί της δεν είχε καμία σχέση με την περιοχή όπου είχε εντοπιστεί. Η επιμονή της γυναίκας, σε συνδυασμό με την ενδελεχή διερεύνηση των στοιχείων της υπόθεσης από τα στελέχη του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου, έμελλε να οδηγήσει στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Οι αστυνομικοί είχαν παρατηρήσει όταν βρήκαν το άψυχο σώμα του 40χρονου ότι δεν είχε πάνω του κανένα προσωπικό του αντικείμενο, ούτε καν το κινητό του τηλέφωνο. Το εν λόγω στοιχείο είχε ως αποτέλεσμα να ζητηθεί αρμοδίως η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου. Όπως προέκυψε μετά την άρση του απορρήτου, οι δύο 40χρονοι είχαν επικοινωνήσει τηλεφωνικά.

Τα αμέσως προηγούμενα 24ωρα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 40χρονο φίλο του εκλιπόντος, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε το κινητό του θύματος, καθώς και τον 45χρονο που φέρεται να είχε προμηθεύσει τους δύο φίλους με ναρκωτικά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News