Χανιά: Διπλή άσκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην πόλη (vid, pics)

Κρήτη
Χανιά: Διπλή άσκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην πόλη (vid, pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άσκηση κατάσβεσης πυρκαγιάς σε μικρό τουριστικό, σκάφος που βρισκόταν δεμένο μπροστά από τον χώρο των Νεωρίων στο ενετικό λιμάνι των Χανίων.

Η αντιμετώπιση βιομηχανικού ατυχήματος στις εγκαταστάσεις εταιρείας με δεξαμενές και φιάλες υγραερίου στην περιοχή ΣΟΔΥ Χαλέπας και η κατάσβεση πυρκαγιάς σε μικρό τουριστικό σκάφος που είναι ελλιμενισμένο στο ενετικό λιμάνι των Χανίων, αποτέλεσαν το αντικείμενο ευρείας κλίμακας άσκησης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα Χανιά.

Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης οι πυροσβέστες κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν ατύχημα στην βιομηχανική εγκατάσταση που προκλήθηκε μετά από σεισμική δόνηση.

Πυροσβέστες φορώντας ειδικές στολές προχώρησαν στην κατάσβεση πυρκαγιάς σε δεξαμενές της εγκατάστασης, αντιμετώπισαν διαρροή αερίων, ενώ παράλληλα απομακρύνθηκε, με την βοήθεια ρυμουλκού, σκάφος εκφόρτωσης γκαζιού που βρισκόταν στο σημείο.

Ακολούθησε άσκηση κατάσβεσης πυρκαγιάς σε μικρό τουριστικό, σκάφος που βρισκόταν δεμένο μπροστά από τον χώρο των Νεωρίων στο ενετικό λιμάνι των Χανίων.

Στο πλαίσιο της άσκησης οι δυνάμεις που συμμετείχαν εκτός από την κατάσβεση της πυρκαγιάς απεγκλώβισαν τραυματισμένο άτομο που βρισκόταν εντός του σκάφους.

Σύμφωνα με τον διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Χανίων Ξενοφώντα Τσιλιμιγκάκη, η διπλή άσκηση σχεδιάστηκε και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των τακτικών ασκήσεων ετοιμότητας και συνεργασίας της Πυροσβεστικής με τους εμπλεκόμενους φορείς και υπηρεσίες.

Όπως δήλωσε μετά το τέλος της διπλής άσκησης, «ολοκληρώνεται σήμερα ένας μεγάλος κύκλος εκπαιδεύσεων. Η άσκηση αυτή με κωδικό όνομα "Υγρό πυρ" αποφασίστηκε να γίνει στο έδαφος και όχι επί χάρτου. Και το συμβάν στο λιμάνι και αυτό στην Πετρογκάζ απαίτησαν συμβολή δυνάμεων και από τις Βρύσσες και το Καστέλι.

Ειδικά στο λιμάνι, έπρεπε να περάσουν περίπου 25 χρόνια για να γίνει μια άσκηση μεγάλης κλίμακας σε ένα πλωτό και ευχαριστώ τις λιμενικές αρχές για αυτό. Το αποτέλεσμα ήταν το επιθυμητό, ενώ να τονίσω ότι χρησιμοποιήθηκαν και νέα υλικά».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News