ΕΛΜΕΠΑ: Πιστοποιήθηκε με επιτυχία το Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος Γεωπονίας

Κρήτη
ΕΛΜΕΠΑ: Πιστοποιήθηκε με επιτυχία το Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος Γεωπονίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών εξετάστηκε ενδελεχώς από την Επιτροπή σύμφωνα με τα 12 κριτήρια ποιότητας που έχει ορίσει η ΕΘΑΑΕ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πιστοποίηση του Προγράμματος Προπτυχιακών Σπουδών (ΠΠΣ) που προσφέρει από το 2019 το Τμήμα Γεωπονίας του ΕΛΜΕΠΑ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «το Τμήμα Γεωπονίας της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ) ανακοινώνει με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση ότι ολοκληρώθηκε επιτυχώς η πιστοποίηση του Προγράμματος Προπτυχιακών Σπουδών (ΠΠΣ) που προσφέρει από το 2019. Η Επιτροπή Εξωτερικής Αξιολόγησης και Πιστοποίησης ορίστηκε από την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ). Το Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών εξετάστηκε ενδελεχώς από την Επιτροπή σύμφωνα με τα δώδεκα (12) κριτήρια ποιότητας που έχει ορίσει η ΕΘΑΑΕ.

Όπως καταγράφεται στη σχετική έκθεση της Επιτροπής Εξωτερικής Αξιολόγησης και Πιστοποίησης και την απόφαση του Συμβουλίου Αξιολόγησης και Πιστοποίησης της ΕΘΑΑΕ, το Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος Γεωπονίας συμμορφώνεται πλήρως με τις αρχές του Προτύπου Ποιότητας του ΠΠΣ της ΕΘΑΑΕ και τις Αρχές Διασφάλισης Ποιότητας του Ευρωπαϊκού Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης (ESG 2015) για το Επίπεδο Σπουδών 7 του Εθνικού και Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων.

Η διάρκεια ισχύος της πιστοποίησης ορίζεται για πέντε έτη, από 04-05-2023 έως 03-05-2028.

Η πιστοποίηση του ΠΠΣ αποτελεί μια σημαντική επιτυχία του Τμήματος Γεωπονίας σε εθνικό επίπεδο και αποδεικνύει την υψηλού επιπέδου εκπαίδευση που παρέχεται στους φοιτητές/τριες μέσα από τις σύγχρονες εργαστηριακές και τεχνολογικές υποδομές που διαθέτει».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News