Ρέθυμνο: Τη δυνατότητα εγγραφής στα δημοτικά ΚΔΑΠ επιπλέον παιδιών εξασφάλισε η Κοινωνική Υπηρεσία

Κρήτη
Ρέθυμνο: Τη δυνατότητα εγγραφής στα δημοτικά ΚΔΑΠ επιπλέον παιδιών εξασφάλισε η Κοινωνική Υπηρεσία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τη δυνατότητα εγγραφής στα δημοτικά ΚΔΑΠ επιπλέον παιδιών εξασφάλισε η Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Ρεθύμνης, σε οικογένειες με εργαζόμενους γονείς

Με σεβασμό στις κοινωνικές ανάγκες και προσήλωση στην εξυπηρέτηση των οικογενειών των συμπολιτών, ο Δήμος Ρεθύμνης και η Κοινωνική του Υπηρεσία, εξασφάλισαν στα τρία Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης  Παιδιών  τη δυνατότητα  φιλοξενίας επιπλέον  παιδιών, ηλικίας 5-12 ετών  για το χρονικό διάστημα από 3 Ιουλίου 2023 έως και 31 Αυγούστου 2023, κατά το οποίο  τα σχολεία παραμένουν  κλειστά για   τη θερινή περίοδο .

Όπως επισημαίνει η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δρ Αννα Ελευθεριάδου - Γκίκα , καταβλήθηκε μεγάλη προσπάθεια από το Δήμο Ρεθύμνης για την επαρκή στελέχωση των Κ.Δ.Α.Π με εξειδικευμένο προσωπικό, η οποία χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους, προκειμένου να ανακουφιστούν τα μέλη εργαζομένων οικογενειών, μέσω της παροχής δημιουργικής και ποιοτικής απασχόλησης των παιδιών τους.

Προσκαλούνται,  λοιπόν, οι  ενδιαφερόμενοι γονείς να  καταθέτουν την αίτησή τους  επισυνάπτοντας τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για τη μοριοδότηση  στην ιστοσελίδα του Δήμου Ρεθύμνης (www.rethymno.gr) και ειδικότερα στο σύνδεσμο : https://www.rethymno.gr/municipality/npdd, όπου κι έχει αναρτηθεί η αναλυτική ανακοίνωση με όλες τις σχετικές  πληροφορίες,  διευκρινήσεις και οδηγίες για τη διαδικασία εγγραφής των παιδιών τους.

Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι για να διασφαλιστεί η διαφάνεια και η δικαιοσύνη στην επιλογή,  μέσω μοριοδότησης, των  εγγραφόμενων  στα Δημοτικά Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (Κ.Δ.Α.Π.) παιδιών,  η διαδικασία εγγραφής  θα γίνει  αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά.

Οι αιτήσεις θα κατατίθενται  ηλεκτρονικά από την Τρίτη 13 Ιουνίου 2023 μέχρι και  Κυριακή 25  Ιουνίου 2023.

Διευκρινίζεται ότι για τα παιδιά που φιλοξενούνται ήδη στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (Κ.Δ.ΑΠ.), δεν απαιτείται υποβολή νέας αίτησης.

Για τη διευκόλυνση των γονέων/κηδεμόνων παρατίθενται τα στοιχεία των τριών (3) Κ.Δ.Α.Π του Δήμου Ρεθύμνης :

  • Κ.Δ.Α.Π «Νέος Παιδικός κόσμος» Δ/νση: 15ο Δημοτικό Σχολείο επί της οδού Κουρητών, τηλ: 28310 56242
  • Κ.Δ.Α.Π Δημοτικής Ενότητας Αρκαδίου Δ/νση: Λύκειο Σταυρωμένου - Αρσάνιο, Σφακάκι.

Τηλ.: 228310 73970

  • Κ.Δ.Α.Π Δημοτικής Ενότητας Νικ. Φωκά: Δ/νση: Γυμνάσιο - Λύκειο Ατσιποπούλου, Ατσιποπούλου και Αγίας Ζώνης, Τηλ: 28310 33277 και  28310 22741

Ενημερωτικά αναφέρεται ότι:   

  • Δικαίωμα εγγραφής στα Δημοτικά Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (Κ.Δ.Α.Π.) έχουν όλα τα παιδιά που έχουν γεννηθεί από 01.01.2010 έως 30.09.2017. Παρακαλούμε να θεωρηθεί αυτονόητο ότι δεν θα επιτρέπεται η εγγραφή παιδιών, εφόσον και για όσο διάστημα, πάσχουν από μεταδοτικά νοσήματα.
  • Δεκτά θα γίνουν παιδιά αυστηρά και μόνο εργαζομένων γονέων ώστε να διευκολυνθεί η οικογένεια για την καλοκαιρινή περίοδο και όσα προέρχονται κατά κύριο λόγο από την περιοχή του Δήμου Ρεθύμνης. Δεν  αποκλείεται η δυνατότητα εγγραφής παιδιού που διαμένει σε όμορο δήμο, στην περίπτωση που υπάρχει κενή θέση ή με την εγγραφή εξυπηρετείται ιδιαίτερα οξυμένη κοινωνική ανάγκη των γονέων, η οποία αιτιολογείται ειδικά κατόπιν κοινωνικής έρευνας/έκθεσης από αρμόδιους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών Δήμου Ρεθύμνης και έπειτα από σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρεθύμνης.
  • Η σειρά κατάταξης των ενδιαφερομένων στους Πίνακες των αποτελεσμάτων (προσωρινούς και οριστικούς) καθορίζεται από τη σειρά προτίμησης, τη μοριοδότηση των κριτηρίων και τους οριστικούς πίνακες των αποτελεσμάτων της Ε.Ε.Τ.Α.Α.

Την   Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023 θα αναρτηθούν οι  Προσωρινοί  Πίνακες  Κατάταξης σύμφωνα με τη μοριοδότηση.

Κατά το χρονικό διάστημα από Τετάρτη 28 Ιουνίου μέχρι και Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023, θα γίνονται δεκτές μόνον  τυχόν ενστάσεις για τη μοριοδότηση στον Πίνακα Κατάταξης. Οι ενστάσεις κατατίθενται στα Γραφεία της Διεύθυνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών (Ζυμβρακάκη 12).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News