Καύσιμα: Ρεκόρ τιμών στην Κρήτη με πρωταθλητή το Ρέθυμνο (vid)

Κρήτη
Καύσιμα: Ρεκόρ τιμών στην Κρήτη με πρωταθλητή το Ρέθυμνο (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα καύσιμα ξαφρίζουν το εισόδημα των Κρητικών, καθώς η σταθερά αυξημένη τιμή τους αποτελεί «αγκάθι» για αρκετούς πολίτες που μετακινούνται καθημερινά. Με την έναρξη του καλοκαιριού, οι μετακινήσεις είναι ακόμα περισσότερες, κάτι που αποτυπώνεται στα ταμεία των πρατηρίων καυσίμων, αλλά και στη... τσέπη των καταναλωτών.
  • «Πονοκέφαλος» για τους οδηγούς οι θερινές μετακινήσεις
  • Η μείωση της φορολογίας λύση στο κόστος των καυσίμων

Σε χρόνο ρεκόρ αδειάζουν τα πορτοφόλια των οδηγών στην Κρήτη για να καλύψουν τις μετακινήσεις τους το καλοκαίρι. Μπορεί οι τιμές να κυμαίνονται σε σταθερά για την ώρα επίπεδα, ωστόσο το κόστος παραμένει δυσβάσταχτο για πολλούς οδηγούς, που αναγκάζονται να βάλουν βαθιά το χέρι στη τσέπη για τις μετακινήσεις τους. 

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, οι τιμές σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, κυμαίνονται στο 1,90 για την αμόλυβδη και στο 1,60 για το πετρέλαιο κίνησης. Παράλληλα, σύμφωνα με το παρατηρητήριο τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης, χθες η υψηλότερη τιμή αμόλυβδης στην Κρήτη εντοπίστηκε στο Ρέθυμνο, με μέση τιμή τα 1,927 ευρώ. Ακολουθεί το Ηράκλειο με 1,920, το Λασίθι με 1,916 και τα Χανιά με 1,901 ευρώ. 

Με την έναρξη της θερινής περιόδου, παραδοσιακά όλο και περισσότερος κόσμος ξεκινά τις καλοκαιρινές εξορμήσεις στο νησί. Αυτό, αποτυπώνεται όπως αναφέρουν πρατηριούχοι, και στο ταμείων των βενζινάδικων, ειδικά όταν συμπίπτουν τριήμερα. Παράλληλα, αυξημένη είναι η κίνηση στους δρόμους και από εργαζόμενους που διανύουν καθημερινά αποστάσεις για να φτάσουν στο χώρο εργασίας τους.  

Διαχρονικά, οι πρατηριούχοι έχουν θέσει ως αίτημά τους την μείωση της φορολογίας, τονίζοντας πως αυτή η λύση θα δώσει ανάσα τόσο στους καταναλωτές όσο και στους βενζινοπώλες, καθώς τα έσοδα που μένουν τελικά στο εισόδημά τους, είναι ελάχιστα.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News