Ηράκλειο: Παραμένει στη φυλακή ο λυράρης της νεολαίας που υπεξαίρεσε 1,6 εκατ. ευρώ από τράπεζα

Κρήτη
Ηράκλειο: Παραμένει στη φυλακή ο λυράρης της νεολαίας που υπεξαίρεσε 1,6 εκατ. ευρώ από τράπεζα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το προηγούμενο διάστημα η πλευρά του λυράρη κατέθεσε αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του ενόψει της αίτησης αναίρεσης της σε βάρος του δικαστικής απόφασης που υποβλήθηκε από τον ίδιο στον Άρειο Πάγο

Στη φυλακή παραμένει ο δημοφιλής Κρητικός καλλιτέχνης, ο οποίος στα τέλη Μαρτίου είχε οδηγηθεί στη φυλακή, μετά την καταδίκη του - σε δεύτερο βαθμό - σε ποινή κάθειρξης 8 ετών για υπεξαίρεση ποσού περίπου 1.600.000 ευρώ από τράπεζα, πριν από αρκετά χρόνια.

Όπως έγραφε σήμερα το neakriti.gr και η «ΝΚ», το προηγούμενο διάστημα η πλευρά του λυράρη κατέθεσε αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του ενόψει της αίτησης αναίρεσης της σε βάρος του δικαστικής απόφασης που υποβλήθηκε από τον ίδιο στον Άρειο Πάγο.

Με λίγα λόγια, ο λυράρης ζήτησε να αποφυλακιστεί μέχρι να αποφασιστεί από τον Άρειο Πάγο αν θα προβεί στην αναίρεση της καταδικαστικής σε βάρος του απόφασης από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η αίτηση αναίρεσης θα συζητηθεί από τον Α.Π. τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του neakriti.gr ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου δεν έδωσε χθες το «παρών» ο ίδιος ο καταδικασθείς, παρά εκπροσωπήθηκε από την πληρεξούσια συνήγορό του. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Εισαγγελέας της Έδρας πρότεινε να γίνει δεκτή η αίτηση αποφυλάκισης, η οποία ωστόσο απορρίφθηκε από την Έδρα, κατά πλειοψηφία: Σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις εφέτες τάχθηκαν υπέρ της απόρριψης της αίτησης, ενώ δύο είχαν την άποψη ότι η αίτηση πρέπει να γίνει δεκτή.

Ο καλλιτέχνης είχε καταδικαστεί από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο στις αρχές του περασμένου Μαρτίου σε κάθειρξη 8 ετών  για υπεξαίρεση ποσού περίπου 1.600.000 από τράπεζα, πριν από αρκετά χρόνια. Στα τέλη του ίδιου μήνα, ο καταδικασθείς παραδόθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Μαλεβιζίου και μέσα στα αμέσως επόμενα 24ωρα μετήχθη σε σωφρονιστικό κατάστημα για να εκτίσει την ποινή που του επιβλήθηκε.

Όπως είχε γράψει τότε το neakriti.gr η καταδίκη του καλλιτέχνη είναι τελεσίδικη, αλλά όχι αμετάκλητη, καθώς έχει το δικαίωμα να προσφύγει στον Άρειο Πάγο (όπως και τελικά συνέβη), ζητώντας να αναιρεθεί η καταδικαστική σε βάρος του απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου.

Ο ίδιος ο Κρητικός καλλιτέχνης, πάντως, σε ανάρτηση που έκανε τότε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προέβη σε... άνοιγμα ψυχής, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι «η ψυχή δεν φυλακίζεται!!! Σύντομα θα ξαναβρεθούμε!!!».

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο (Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης) είχε κρίνει ένοχο τον λυράρη, αναγνωρίζοντάς του, τα ελαφρυντικά του σύννομου πρότερου βίου και της ειλικρινούς μετάνοιας. Τελικά, του επιβλήθηκε πρωτόδικα, κατά συγχώνευση, συνολική ποινή κάθειρξης 8 ετών (η οποία διατηρήθηκε και σε δεύτερο βαθμό), ωστόσο, το δικαστήριο είχε τότε χορηγήσει αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News