Ηράκλειο: Δεν μπαίνει “λουκέτο” στο 39ο Δημοτικό Σχολείο - Βρέθηκε λύση με το ιδιοκτησιακό

Κρήτη
Ηράκλειο: Δεν μπαίνει “λουκέτο” στο 39ο Δημοτικό Σχολείο - Βρέθηκε λύση με το ιδιοκτησιακό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φαίνεται πως οι όποιες προθέσεις δεν κλιμακώθηκαν και το κυριότερο δε γενικεύτηκαν με τη μορφή κάποιου επίσημου εγγράφου, με άμεση συνέπεια το σχολείο να περιμένει τους μαθητές του και την επόμενη χρονιά

Κανονικά θα λειτουργήσει και το επόμενο σχολικό έτος το 39ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, σύμφωνα με τις δηλώσεις του διευθυντή του σχολικού συγκροτήματος Ανδρέα Παπαδάκη. Αυτό σημαίνει πολύ πρακτικά πως οι γονείς των μαθητών δε θα πρέπει να ανησυχούν για το εκπαιδευτικό μέλλον των παιδιών τους, καθώς οι όποιες ανησυχίες δεν εκφράστηκαν με επίσημο τρόπο.

Ειδικότερα, το neakriti.gr σε παλαιότερο ρεπορτάζ της και έχοντας επικοινωνήσει με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου “Δομήνικο Θεοτοκόπουλο”, Γιώργο Μακράκη, είχε αναφερθεί στην πρόθεση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να βάλει “λουκέτο” στο συγκεκριμένο σχολείο. Αιτία ήταν το ιδιαίτερο ιδιοκτησιακό καθεστώς, καθώς σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο ιδιοκτήτης του σχολείου το είχε ζητήσει την περίοδο του φθινοπώρου.

Ωστόσο, φαίνεται, με αφορμή τον σάλο και τις ανησυχίες των μαθητών και των γονέων, ότι το 39ο Δημοτικό Σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά και την επόμενη σχολική χρονιά. Φαίνεται πως οι όποιες προθέσεις δεν κλιμακώθηκαν και το κυριότερο δε γενικεύτηκαν με τη μορφή κάποιου επίσημου εγγράφου, με άμεση συνέπεια το σχολείο να περιμένει τους μαθητές του και την επόμενη χρονιά και πιο συγκεκριμένα τον Σεπτέμβριο του 2023.

Το neakriti.gr επικοινώνησε με τον διευθυντή του 39ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου, κ. Ανδρέα Παπαδάκη, ο οποίος διεμήνυσε πως το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά φέτος. Πιο συγκεκριμένα, υποστήριξε: «Μας διαβεβαίωσαν πως θα λειτουργήσει κανονικά το σχολείο και την επόμενη σχολική χρονιά. Όσοι απευθύνθηκαν στους αρμόδιους, δηλαδή τόσο ο Σύλλογος Γονέων όσο και άλλοι γονείς, τους είπαν πως θα λειτουργήσει κανονικά. Δεν είχε βγει καμία επίσημη απόφαση που να καθορίζει το κλείσιμο ή μη του σχολείου. Είχε κυκλοφορήσει φήμη ότι θα κλείσει το σχολείο. Υπήρξε ένα ζήτημα που αφορούσε τη στέγη και το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Είχε γίνει μια συζήτηση γύρω από το θέμα, αλλά θα λειτουργήσει κανονικά. Δεν έχει βγει κάτι νεότερο».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News