Ηράκλειο: Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης του Κρητικού λυράρη που κατηγορείται για υπεξαίρεση

Κρήτη
Ηράκλειο: Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης του Κρητικού λυράρη που κατηγορείται για υπεξαίρεση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες τoy neakriti.gr, ο δημοφιλής καλλιτέχνης προέβη το προηγούμενο διάστημα σε αίτηση αναίρεσης της σε βάρος του απόφασης στον Άρειο Πάγο. Ενόψει της έκδοσης της σχετικής απόφασης από τον Α.Π., η πλευρά του λυράρη προέβη - όπως δικαιούται από τον νόμο - σε αίτηση αναστολής της εκτέλεσης της ποινής του

Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης του Κρητικού λυράρη, ο οποίος πριν από μερικές εβδομάδες είχε οδηγηθεί στη φυλακή, μετά την καταδίκη του - σε δεύτερο βαθμό - σε ποινή κάθειρξης 8 ετών για υπεξαίρεση ποσού περίπου 1.600.000 ευρώ από τράπεζα, πριν από αρκετά χρόνια, όπως απεφάνθη σήμερα Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023 το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες τoy neakriti.gr, ο δημοφιλής καλλιτέχνης προέβη το προηγούμενο διάστημα σε αίτηση αναίρεσης της σε βάρος του απόφασης στον Άρειο Πάγο. Ενόψει της έκδοσης της σχετικής απόφασης από τον Α.Π., η πλευρά του λυράρη προέβη - όπως δικαιούται από τον νόμο - σε αίτηση αναστολής της εκτέλεσης της ποινής του.

Με λίγα λόγια, ζητά να αποφυλακιστεί μέχρι να εκδοθεί η απόφαση περί αναίρεσης ή μη της απόφασης του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου από τον Άρειο Πάγο. Η εν λόγω αίτηση αναστολής εκτέλεσης πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, να εκδικαστεί σήμερα Τετάρτη από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης (Ηράκλειο).

Ο καλλιτέχνης είχε καταδικαστεί από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο στις αρχές του περασμένου Μαρτίου σε κάθειρξη 8 ετών για υπεξαίρεση ποσού περίπου 1.600.000 ευρώ από τράπεζα, πριν από αρκετά χρόνια. Ο κατηγορούμενος δεν είχε εμφανιστεί στη δίκη, ωστόσο εκπροσωπήθηκε διά της πληρεξουσίου συνηγόρου του.

Στα τέλη του ίδιου μήνα, ο καταδικασθείς παραδόθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Μαλεβιζίου και μέσα στα αμέσως επόμενα 24ωρα μετήχθη σε σωφρονιστικό κατάστημα για να εκτίσει την ποινή που του επιβλήθηκε.

Όπως είχε γράψει τότε το neakriti.gr, η καταδίκη του καλλιτέχνη είναι τελεσίδικη, αλλά όχι αμετάκλητη, καθώς έχει το δικαίωμα να προσφύγει στον Άρειο Πάγο (όπως και τελικά συνέβη), ζητώντας να αναιρεθεί η καταδικαστική σε βάρος του απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου.

Ο ίδιος ο Κρητικός καλλιτέχνης, πάντως, σε ανάρτηση που έκανε τότε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προέβη σε... άνοιγμα ψυχής, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι «η ψυχή δε φυλακίζεται!!! Σύντομα θα ξαναβρεθούμε!!!».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News