Ηράκλειο: Ήταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση όταν μαχαίρωσε την αρραβωνιαστικιά του - Κακουργηματικές διώξεις στον 36χρονο

Κρήτη
Ηράκλειο: Ήταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση όταν μαχαίρωσε την αρραβωνιαστικιά του - Κακουργηματικές διώξεις στον 36χρονο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βγήκε από την εντατική η 36χρονη, δεν έχει δηλώσει υποστήριξη κατηγορίας, ενώ την Παρασκευή θα απολογηθεί ο δράστης

Εκτός ΜΕΘ βρίσκεται από χθες Τρίτη 6 Ιουνίου, η 36χρονη Εμμανουέλα, η οποία το βράδυ της περασμένης Κυριακής δέχτηκε πολλαπλές μαχαιριές από τον συνομήλικο αρραβωνιαστικό της, στο σπίτι όπου διαμένουν, στη συνοικία του Κορώνη Μαγαρά, στο Ηράκλειο.

Στο ίδιο νοσοκομείο (ΠΑΓΝΗ) με την 36χρονη νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση ο συλληφθείς άνδρας, σε βάρος του οποίου ασκήθηκαν χθες κακουργηματικές ποινικές διώξεις. Ο 36χρονος άνδρας έλαβε προθεσμία και θα απολογηθεί το μεσημέρι της Παρασκευής 9 Ιουνίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, εισαγγελέας και ανακρίτρια μετέβησαν χθες το μεσημέρι στο ΠΑΓΝΗ και τον θάλαμο όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος ο 36χρονος άνδρας. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κατηγορούμενος ήταν ψύχραιμος. Η εισαγγελέας απήγγειλε στον 36χρονο τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας και της απείθειας.

Κατόπιν, ο κατηγορούμενος έλαβε από την ανακρίτρια προθεσμία για να απολογηθεί το μεσημέρι μεθαύριο Παρασκευή.

Στο μεταξύ, ευχάριστα είναι τα νέα αναφορικά με την κατάσταση της υγείας της 36χρονης Εμμανουέλας, η οποία “αποσωληνώθηκε” τη χθεσινή ημέρα και εξήλθε από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου, κ. Στέλιο Κτενιαδάκη, η γυναίκα «εξήλθε από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και βρίσκεται σε θάλαμο της Θωρακοχειρουργικής. Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου και περιποιούνται τα τραύματά της. Όσον αφορά στον νεαρό (σ.σ. τον 36χρονο), βρίσκεται κι αυτός νοσηλευόμενος σε πολύ καλή κατάσταση».

Σύμφωνα με τον κ. Κτενιαδάκη, η 36χρονη βρίσκεται εκτός κινδύνου, καθώς «έχει διαφύγει τον κίνδυνο, τουλάχιστον στην παρούσα φάση, και είναι σταθερή αιμοδυναμικά. Είναι σε θέση να έχει επικοινωνία. Θα ακολουθήσει πλήρης ιατροδικαστικός έλεγχος».

Στο μεταξύ, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η 36χρονη γυναίκα, λίγο πριν καταρρεύσει, φέρεται να ανέφερε ότι «δεν ξέρω γιατί το έκανε αυτό». Εξάλλου, η κοπέλα φέρεται να ανέφερε στις Αρχές, μεταξύ άλλων, ότι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα στη σχέση της με τον δράστη. Η παθούσα φέρεται να υποστήριξε ακόμη ότι ο 36χρονος της επιτέθηκε ξαφνικά, χωρίς να έχει προηγηθεί κάτι, την ώρα που βρίσκονταν στον διάδρομο του σπιτιού τους.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε χθες το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της “ΚΡΗΤΗ TV”, ο συλληφθείς φέρεται να αφοπλίστηκε από τον πατέρα του. Εξάλλου, ο πατέρας του συλληφθέντα φέρεται, σύμφωνα με την “ΚΡΗΤΗ TV”, να υποστήριξε στις Αρχές ότι η γυναίκα επιτέθηκε πρώτη στο παιδί του.

Δύο μαχαίρια

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Σήμανση περισυνέλεξε δύο ματωμένα μαχαίρια από διαφορετικούς χώρους του σπιτιού. Από τα εν λόγω μαχαίρια έχουν ήδη ληφθεί δείγματα DNA, τα οποία - προφανώς - θα εξεταστούν αρμοδίως.

Εξάλλου, μέχρι χθες Τρίτη, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του neakriti.gr, δεν είχε δηλωθεί παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας από την πλευρά της παθούσας. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, οι οικογένειες του κατηγορούμενου και της παθούσας βρίσκονται σε δίαυλο επικοινωνίας για το καλό των παιδιών τους.

Το αιματηρό συμβάν σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής, στο σπίτι του ζεύγους στην περιοχή Κορώνη Μαγαρά. Αμέσως μετά την αποτρόπαια πράξη του, ο 36χρονος αυτοτραυματίστηκε με μαχαίρι. Βουτηγμένη στο αίμα, η 36χρονη βγήκε από το σπίτι της και μετέβη στην αυλή γειτονικού σπιτιού, όπου... κατέρρευσε.

Διασώστες που κατέφτασαν στο σημείο πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες στην 36χρονη, η οποία φέρεται να είχε χάσει πολύ αίμα. Η γυναίκα μεταφέρθηκε τάχιστα με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο ΠΑΓΝΗ. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, από τα πολλαπλά τραύματα που υπέστη η 36χρονη, το πιο σοβαρό ήταν αυτό που υπέστη στον πνεύμονα. Η γυναίκα υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση, μετά το πέρας της οποίας εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

40χρονος φέρεται να επιτέθηκε στη συμβία του

Στο μεταξύ, τα περιστατικά έμφυλης ενδοοικογενειακής βίας στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου δεν έχουν σταματημό. Τη χθεσινή ημέρα ήρθε στο “φως” της δημοσιότητας μια ακόμη περίπτωση έμφυλης βίας μεταξύ ζευγαριού. Σύμφωνα με πληροφορίες, αρνητικός “πρωταγωνιστής” στην εν λόγω υπόθεση είναι ένας 40χρονος, ο οποίος φέρεται να επιτέθηκε στη συμβία του.

Το περιστατικό σημειώθηκε στο Σκαλάνι Ηρακλείου, όπου ο 40χρονος άνδρας φέρεται να χτύπησε την αρραβωνιαστικιά του στο κεφάλι, τα χέρια και τα πόδια. Εξάλλου, ο φερόμενος δράστης έκανε άνω-κάτω το σπίτι τους. Για το περιστατικό έγινε καταγγελία στην Αστυνομία, στελέχη της οποίας κινητοποιήθηκαν και συνέλαβαν τον δράστη. Ας σημειωθεί ότι ο συλληφθείς κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News