ΟΠΕΚΕΠΕ: Πότε ανοίγει το σύστημα για τις αγροτικές επιδοτήσεις - Οι διαβεβαιώσεις για το ΟΣΔΕ 2023

Κρήτη
ΟΠΕΚΕΠΕ: Πότε ανοίγει το σύστημα για τις αγροτικές επιδοτήσεις - Οι διαβεβαιώσεις για το ΟΣΔΕ 2023

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τη ρητή αυτή διαβεβαίωση, έδωσαν στους εκπροσώπους συνεταιριστικών οργανώσεων ολόκληρης της χώρας, σήμερα Τρίτη 6 Ιουνίου, σε συνάντηση στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι εκπρόσωποι του ΟΠΕΚΕΠΕ

Το αργότερο μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη, χωρίς να αποκλείεται και αύριο, θα έχουν αποσταλεί οι διευκρινιστικές εγκύκλιοι ώστε να ανοίξει, επιτέλους, το σύστημα του ΟΣΔΕ του 2023 και να μπει σε εφαρμογή η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, που εμπεριέχει τεράστιες αλλαγές για τις επιδοτήσεις των Ελλήνων αγροτών, που βασίζονται κυρίως στην "πράσινη" πολιτική των Βρυξελλών στα ζητήματα της αιρεσιμότητας και των οικολογικών σχημάτων.

Τη ρητή αυτή διαβεβαίωση, έδωσαν στους εκπροσώπους συνεταιριστικών οργανώσεων ολόκληρης της χώρας, σήμερα Τρίτη 6 Ιουνίου, σε συνάντηση στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι εκπρόσωποι του ΟΠΕΚΕΠΕ. Μάλιστα, βγήκε διαδικτυακά και μίλησε στους συνεταιριστές, ο πρόεδρος του Οργανισμού Ευάγγελος Σημανδράκος, διαβεβαιώνοντας τους ότι το σύστημα θα εφαρμοστεί σωστά.

Από την ώρα που το σύστημα θα ανοίξει, θα μείνει ανοιχτό μέχρι τις 21 Αυγούστου για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων και μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου θα γίνουν οι διορθώσεις για να κλείσει και να δρομολογηθούν οι πληρωμές της πρώτης και της δεύτερης δόσης των αγροτικών επιδοτήσεων, μετά τα μέσα Οκτωβρίου η βασική και στα τέλη της χρονιάς η εξόφληση.

Τις πληροφορίες αυτές έδωσε στο neakriti.gr ο αντιπρόεδρος της ΕΑΣΗ Μύρων Χιλετζάκης, που βρίσκεται μέχρι και αυτή την ώρα στη συνάντηση και ενημερώνεται για τη λειτουργία του συστήματος. "Η ΕΑΣΗ είναι έτοιμη. Και θα εξυπηρετήσει χωρίς κανένα πρόβλημα τον αγροτικό κόσμο. Ήδη έχουμε λάβει τους εξαψήφιους κωδικούς σε ένα ποσοστό 40% από τους παραγωγούς της δύναμης μας και είμαστε σε καλό δρόμο", σημείωσε ο συνεταιριστής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News