ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δώστε αποζημιώσεις στους αμπελουργούς της Κρήτης!» - Τι ζήτησε ο Χιλετζάκης από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης (pics)

Κρήτη
ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δώστε αποζημιώσεις στους αμπελουργούς της Κρήτης!» - Τι ζήτησε ο Χιλετζάκης από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης (pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ίδιος ζήτησε να αποζημιωθούν όλοι οριζόντια, αλλά ξεκαθάρισε ότι στην περίπτωση των βιοκαλλιεργητών, υπάρχει απόλυτη καταστροφή

Τις οριζόντιες αποζημιώσεις όλων των αμπελουργών της Κρήτης με έμφαση στους βιοκαλλιεργητές που αναγκάζονται τώρα να σταματήσουν την καλλιεργητική δραστηριότητα, ζήτησε από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην Αθήνα, αναφορικά με τις έντονες βροχές της νύχτας της 1ης Ιουνίου μέχρι και το βράδυ της 2ης Ιουνίου, ο αντιπρόεδρος της ΕΑΣΗ Μύρων Χιλετζάκης.

Συγκεκριμένα, ο συνεταιριστής συναντήθηκε με την προϊσταμένη του Τμήματος Αμπέλου και Οίνου του υπουργείου Αλεξάνδρα Πετροπούλου, τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Ποιότητας και Ασφάλειας Διονύσιο Γραμματικό και τον αρμόδιο και εξειδικευμένο υπάλληλο του Τμήματος Αμπέλου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Μπουρίτη.

Τους ενημέρωσε πλήρως για τις εξελίξεις. Όπως τους ανέφερε ο Μύρων Χιλετζάκης, οι βροχοπτώσεις δεν προκάλεσαν μόνο τον περονόσπορο. Αλλά ακολούθησε η χολέρα και ο Βοτρίτης. Ενώ σε όσες ποικιλίες υπήρχε η ανθοφορία, οι δυνατές βροχές προκάλεσαν το "τίναγμα" του ανθού, ρίχνοντας στο χώμα τα τσαμπιά. Έτσι, εκεί που ένα σταφύλι για παράδειγμα μπορεί να είχε 200 ρώγες, του έχουν μείνει 20. Άρα η καταστροφή είναι τεράστια!

Τις επόμενες μέρες, ο συνεταιριστής θα προσκομίσει βροχομετρικά στοιχεία και στοιχεία με την εξέλιξη του φαινομένου και θα έχει απαντήσεις, ως προς το θέμα των αποζημιώσεων των αμπελουργών. Ο ίδιος ζήτησε να αποζημιωθούν όλοι οριζόντια, αλλά ξεκαθάρισε ότι στην περίπτωση των βιοκαλλιεργητών, υπάρχει απόλυτη καταστροφή, διότι οι βιοκαλλιεργητές του αμπελιού, αναγκάστηκαν μετά τις βροχές να εγκαταλείψουν εντελώς την προσπάθεια τους για την παραγωγή των σταφυλιών!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News