ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ: Εκλογικό ντέρμπι στο Ρέθυμνο, μάχη σε Λασίθι, Χανιά και Ηράκλειο

Κρήτη
ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ: Εκλογικό ντέρμπι στο Ρέθυμνο, μάχη σε Λασίθι, Χανιά και Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα εκλογικά μέτωπα της “μάχης” στην Κρήτη μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ.

Σε επίπεδο Κρήτης, τα κόμματα θα δώσουν τη μάχη του... διαγκωνισμού! Η Ν.Δ. θα προσπαθήσει να αυξήσει τα ποσοστά της όσο μπορεί, καθώς πρώτη φορά είδαμε να λαμβάνει τόσο μεγάλα ποσοστά από το 1974 και μετά. Η πραγματική μάχη θα δοθεί μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ. Εδώ υπάρχουν ιδιαιτερότητες βλέπετε. Στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου είναι το πραγματικό ντέρμπι. Η διαφορά στην κάλπη της 21ης Μαΐου ήταν μόλις 215 ψήφοι υπέρ του ΠΑΣΟΚ, που κέρδισε την έδρα. Για τον ΣΥΡΙΖΑ αυτό θεωρείται αξιόμαχο ποσοστό και θεωρεί ότι με λίγη κινητοποίηση επιπλέον, συσπειρώνοντας δυνάμεις και βάζοντας στελέχη να τρέξουν λίγο παραπάνω, θα την πάρουν την έδρα από το ΠΑΣΟΚ στο Ρέθυμνο και θα την κερδίσει στο τέλος ο Ξανθός αντί του Χνάρη. Αντίθετα, στο Ρέθυμνο το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι μπορεί να αυξήσει τα ποσοστά του και μάλιστα με την υποψηφιότητα Χνάρη, που ως περιφερειακός σύμβουλος είχε την Αντιπεριφέρεια του Πρωτογενούς Τομέα, θεωρούν ότι μπορεί να συσπειρώσει δυνάμεις από τον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο και να εκτοξεύσει τη διαφορά. Πραγματικό ντέρμπι, δηλαδή, στο Ρέθυμνο!

 “Μάχη” και στο Λασίθι

 Ένα δεύτερο μέτωπο της “μάχης” στην Κρήτη μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. είναι η Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου. Το ΠΑΣΟΚ επικράτησε στη δεύτερη θέση κερδίζοντας και τη βουλευτική έδρα με 1.600 ψήφους διαφορά. Η εκτίμηση τώρα είναι ότι δεν υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση από τον ΣΥΡΙΖΑ και αυτή τη φορά, δηλαδή στις 22 ημέρες που απομένουν για την επόμενη εκλογική διαδικασία, θα μπορέσει να καλύψει τη διαφορά και να κερδίσει ξανά την έδρα. Αντιλαμβάνεστε ότι και στο Λασίθι τα στελέχη των δύο κομμάτων δίνουν “μάχη” για τη δεύτερη έδρα.

 Τι γίνεται στο Ηράκλειο...

 Στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. κέρδισε την ύπαιθρο και τους περιφερειακούς δήμους. Όμως έδειξε να υστερεί στα εκλογικά τμήματα του δήμου Ηρακλείου και ειδικά μέσα στην πόλη. Σε αυτά πέρασε ο ΣΥΡΙΖΑ μπροστά. Στην εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιουνίου το ΠΑΣΟΚ στοχεύει να “χτυπήσει” στο κομμάτι του εκλογικού σώματος του Ηρακλείου που ψηφίζει στις αστικές περιοχές, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ρίχνεται στη “μάχη” της υπαίθρου. Η επικράτηση στη θέση του δεύτερου στο Ηράκλειο και τους άλλους νομούς, σε συνδυασμό με ένα καλό πανελλαδικό ποσοστό, αφορά την έδρα τη βουλευτική. Δηλαδή ποιος θα είναι ο τρίτος που θα τη χάσει..;

 Στα Χανιά 4-0;

 Πάντως, στα Χανιά ο στόχος του δεύτερου είναι αρκετά δύσκολος για το ΠΑΣΟΚ, όπως λένε οι γνωρίζοντες τις ισορροπίες. Ωστόσο, εδώ ο στόχος έχει ήδη τεθεί διά στόματος του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη και δεν είναι άλλος από το να γίνει 4-0. Δεν είναι ποδοσφαιρικό σκορ, αν και ακούγεται ως τέτοιο. Ο Μητσοτάκης εννοεί να κερδίσει η Ν.Δ. και τις τέσσερις έδρες και να εκτοπίσει και τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Φυσικά, αν συμβεί αυτό, χάνει την έδρα και το ΚΚΕ πρώτο απ’ όλους. Κι αν η Ν.Δ. βγάλει 4 έδρες στα Χανιά, τότε σημαίνει ότι ο Παύλος Πολάκης δεν μπαίνει στη Βουλή. Η Ν.Δ. πιστεύει ότι μπορεί να ξαναφέρει το 4-0 του 2015, που τότε ήταν υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ και εκείνη δεν είχε εκλέξει κανένα βουλευτή. Τώρα θέλει ρελάνς, κερδίζοντας η Ν.Δ. τους τέσσερις βουλευτές του νομού και αφήνοντας εκτός του ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News