Ιεράπετρα: Δήμος, πυροσβεστική και αγροτικός σύλλογος στη «μάχη» για αντιπυρική θωράκιση (vid)

Κρήτη
Ιεράπετρα: Δήμος, πυροσβεστική και αγροτικός σύλλογος στη «μάχη» για αντιπυρική θωράκιση (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέσα από μια καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, ο αγροτικός σύλλογος από την πλευρά του προτρέπει τους παραγωγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, δίνοντας έμφαση στην έγκαιρη αποκομιδή των θερμοκηπιακών υπολειμμάτων τους

Ενώνουν τις δυνάμεις τους με στόχο τη θωράκιση από τις πυρκαγιές ο Δήμος Ιεράπετρας, η Πυροσβεστική Υπηρεσία και ο Αγροτικός Σύλλογος, με φόντο την παρατεταμένη ξηρασία που δημιουργεί συνθήκες κατάλληλες, για την πρόκληση φωτιάς.

Μέσα από μια καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, ο αγροτικός σύλλογος από την πλευρά του προτρέπει τους παραγωγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, δίνοντας έμφαση στην έγκαιρη αποκομιδή των θερμοκηπιακών υπολειμμάτων τους, ενώ παράλληλα συμβουλεύει τους πολίτες να καθαρίζουν τους υπαίθριους χώρους από ξερά χόρτα, που λειτουργούν ως… προσάναμμα.

Η Ιεράπετρα τα τελευταία τριάντα χρόνια , έχει πληρώσει ακριβά το τίμημα του ανθρώπινου παράγοντα που «έκανε στάχτη» δασικές εκτάσεις , καλλιέργειες αλλά και περιουσίες. Η ορθή ενημέρωση και οργάνωση είναι το κλειδί, ώστε οι κάτοικοι της Ιεράπετρας να μην βιώσουν και φέτος, αντίστοιχα περιστατικά, αναφέρουν οι αρμόδιοι.

Με φόντο το καλοκαίρι, οι εμπλεκόμενοι φορείς ποντάρουν στην εκστρατεία ενημέρωσης, στην ευαισθητοποίηση των πολιτών και στους τακτικούς ελέγχους της Πυροσβεστικής, ώστε να περιοριστούν τα φαινόμενα πυρκαγιάς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News