Χωρίς δίπλωμα ο οδηγός που «θέρισε» την άτυχη Έμμα - Παραπέμπεται σε δίκη ο 27χρονος

Κρήτη
Χωρίς δίπλωμα ο οδηγός που «θέρισε» την άτυχη Έμμα - Παραπέμπεται σε δίκη ο 27χρονος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, ο 27χρονος οδηγός παραπέμπεται να δικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης για επικίνδυνη οδήγηση, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο, εγκατάλειψη τροχαίου ατυχήματος και οδήγηση χωρίς άδεια

Στα δικαστήρια θα αναβιώσει μέσα στο ερχόμενο διάστημα η υπόθεση του τραγικού θανάτου της 21χρονης Έμμας από τα Χανιά, η οποία είχε παρασυρθεί από αυτοκίνητο που οδηγούσε ασυνείδητος νεαρός, τον περασμένο Νοέμβριο, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, ο 27χρονος οδηγός παραπέμπεται να δικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης για επικίνδυνη οδήγηση, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο, εγκατάλειψη τροχαίου ατυχήματος και οδήγηση χωρίς άδεια.

Υπενθυμίζεται ότι στην υπόθεση είχε εμπλακεί αρχικά και η νεαρή συνοδηγός του επίμαχου οχήματος, η οποία είχε κατηγορηθεί για συνέργεια στην επικίνδυνη οδήγηση και στην εγκατάλειψη. Εντούτοις, με το ίδιο βούλευμα που παραπέμπεται ο νεαρός, η κοπέλα απαλλάσσεται από τις ποινικές ευθύνες που της είχαν αποδοθεί.

Ο προσδιορισμός της δίκης θα γίνει μέσα στο επόμενο διάστημα από την Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης.

Όπως φέρεται να αναφέρεται στο βούλευμα, ο 27χρονος δεν ήταν ο ιδιοκτήτης του «φονικού» αυτοκινήτου. Επίσης, το εν λόγω όχημα φέρεται να είχε υποστεί μετατροπές, προκειμένου να αυξηθεί η ιπποδύναμή του και συνεπώς οι επιδόσεις του. Εξάλλου, από την τεχνική πραγματογνωμοσύνη που είχε γίνει προέκυψε ότι το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο νεαρός ήταν τεχνικά ανασφαλές και επικίνδυνο.

Μεταξύ άλλων, φέρεται να αναφέρεται ότι ο κατηγορούμενος ανέπτυξε ταχύτητα, η οποία έφτασε τα 104 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ το επιτρεπόμενο όριο στην περιοχή είναι τα 50 χιλιόμετρα ανά ώρα.

Ο άδικος θάνατος της Έμμας Καριωτάκη και η συγκινητική απόφαση που είχαν λάβει οι γονείς της να δωρίσουν τα όργανά της έμελλε να αποτελέσει εφαλτήριο για την ανάπτυξη σημαντικής δυναμικής στο μείζον ζήτημα της δωρεάς οργάνων σε πανελλαδικό επίπεδο. Όπως έγινε γνωστό τον περασμένο Ιανουάριο, δηλαδή μερικές εβδομάδες μετά το δυστύχημα της Εγνατίας οδού, οι δότες αυξήθηκαν κατά 14% πανελλαδικά.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, το 2022 “έκλεισε” με ρεκόρ πενταετίας σε ό,τι αφορά τον αριθμό δοτών (70). Οι 10 εξ αυτών καταγράφηκαν μόνο κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου.

Το συμβάν, που έμελλε να προκαλέσει τον θανάσιμο τραυματισμό της 21χρονης φοιτήτριας, είχε σημειωθεί τον περασμένο Νοέμβριο, στην Εγνατία οδό, στη Θεσσαλονίκη. Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 27χρονος άνδρας παρέσυρε την άτυχη κοπέλα την ώρα που διέσχιζε τον δρόμο.

Η αδικοχαμένη Χανιώτισσα, η οποία είχε φτάσει λίγο νωρίτερα στη συμπρωτεύουσα από την Κρήτη, απ’ όπου καταγόταν, τραυματίστηκε βαρύτατα και μερικές ημέρες αργότερα άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν.

Λίγα 24ωρα μετά το συμβάν, ο 27χρονος οδηγός παραδόθηκε στην Αστυνομία. Σε βάρος του ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για επικίνδυνη οδήγηση, που είχε ως αποτέλεσμα την πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης (κακούργημα), για εγκατάλειψη τροχαίου και για οδήγηση χωρίς άδεια οδήγησης (πλημμελήματα). Μετά την απολογία του, ο νεαρός είχε προφυλακιστεί.

«Είχε περάσει στο αντίθετο ρεύμα» - Τι είχε πει στο neakriti.gr ο δικηγόρος της οικογένειας της 21χρονης

Όπως είχε επισημάνει πριν από μερικούς μήνες μιλώντας στο neakriti.gr ο δικηγόρος της οικογένειας της εκλιπούσας, κ. Νικόλας Ρουσσόπουλος, ουσιαστικά ο 27χρονος πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κι εκεί χτύπησε την 21χρονη.

«Από τα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας, με βάση τη δικογραφία, προκύπτει ότι πήγαινε με υπερβολική ταχύτητα, για εμάς άνω των 100 χιλιομέτρων στην περιοχή, και είχε χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου πριν χτυπήσει την άτυχη Έμμα. Ουσιαστικά χτύπησε την άτυχη Έμμα στο αντίθετο ρεύμα», δήλωσε με νόημα ο κ. Ρουσσόπουλος.

«Υπάρχουν τα ίχνη της πλαγιολίσθησης, υπάρχουν τα θραύσματα που έχουν βρεθεί εκεί που βρίσκεται το σημείο της πρόσκρουσης του οχήματος με την άτυχη Έμμα και βεβαίως υπάρχει και η τελική θέση της άτυχης Έμμας κι όλα αυτά έχουν γίνει στο άλλο ρεύμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος.

Εξάλλου, ο κ. Ρουσσόπουλος είχε τότε αναφερθεί και στα συγκινητικά μηνύματα συμπαράστασης που έλαβε η οικογένεια της εκλιπούσας.

«Η Έμμα, και αυτό έχει κάνει τρομερή εντύπωση στην οικογένεια, αντιμετωπίστηκε απ’ όλη την ελληνική κοινωνία σαν δικό τους παιδί. Και είναι συγκινητικά τα μηνύματα αγάπης και συμπαράστασης που λαμβάνουν», δήλωσε τότε ο κ. Ρουσσόπουλος.

Μόλις πριν από λίγες ημέρες, το neakriti.gr είχε γράψει για τη δωρεά της οικογένειας της αδικοχαμένης φοιτήτριας της Κτηνιατρικής του ΑΠΘ, καθώς οι «άνθρωποι που την αγάπησαν και δε θα την ξεχάσουν ποτέ έδωσαν στη μνήμη της το ποσό των 150 ευρώ στο κτηνιατρείο Ξανθουδακη για την κτηνιατρική περίθαλψη των ζώων που φροντίζουμε».

«Έξι μήνες πέρασαν που αυτό το υπέροχο πλάσμα, η Έμμα, ταξίδεψε στη γειτονιά των αγγέλων. Συνεχίζει όμως να είναι στη σκέψη μας και να χαρίζει φως, ακόμα και χωρίς τη φυσική της παρουσία», αναφέρεται επιπρόσθετα στην ανάρτηση που έγινε στο Facebook από τη σελίδα “Η προστασία των ζώων, Χανιά/Chania animal protection”.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News